Burritos er perfekt ferie- og fredagsmat

Burritos er perfekt ferie- og fredagsmat

Denne meksikanskinspirerte oppskriften er så enkel å følge at også barna kan lage den. Helt uten halvfabrikata.

Burritos eller myk taco som noen også kaller det, er populært hos både liten og stor. Opprinnelig er det maistortillaer - lefser - fylt med kjøtt og (røde) bønner, ofte moste (frijoles refritos), men påvirkningen fra USA og dets tex-mex-kjøkken, har åpnet opp for alle mulige og umulige kombinasjoner av ingredienser.

Mange bruker ulike typer halvfabrikata som kryddermiks, men det er helt unødvendig så lenge du har hvitløk, paprika og spisskummen i tillegg til salt og pepper. Og det har jo de fleste i hus - også på hytta.

Denne oppskriften ligger derfor nærmere den meksikanske versjonen. Men det er ikke noe i veien for å blande også tex-mex-elementer inn i en burrito.

Se våre andre oppskrifter på burritos  

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Burritos

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeig, løk og hvitløk i olje. Bruk en gaffel så kjøttdeigen smuldrer. Ha i tomater, chilipepper, bønner og krydder. La alt koke sammen noen minutter. Smak til.

Pensle mais- eller hvetetortillas med margarin. Pakk dem i folie og varm dem i stekeovnen ved 160 grader i ca. 10 min. Fyll kakene med kjøttsaus, rull sammen og server med rikelig salat, paprika, syltet chilipepper eller agurk og rømme.

Tips:
Lomper kan også brukes i stedet for tortillas.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen