Burritos eller myk taco som noen også kaller det, er populært hos både liten og stor. Opprinnelig er det maistortillaer - lefser - fylt med kjøtt og (røde) bønner, ofte moste (frijoles refritos), men påvirkningen fra USA og dets tex-mex-kjøkken, har åpnet opp for alle mulige og umulige kombinasjoner av ingredienser.
Mange bruker ulike typer halvfabrikata som kryddermiks, men det er helt unødvendig så lenge du har hvitløk, paprika og spisskummen i tillegg til salt og pepper. Og det har jo de fleste i hus - også på hytta.
Denne oppskriften ligger derfor nærmere den meksikanske versjonen. Men det er ikke noe i veien for å blande også tex-mex-elementer inn i en burrito.
Se våre andre oppskrifter på burritos
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Burritos med kjøttdeig
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Brun kjøttdeig, løk og hvitløk i olje. Bruk en gaffel så kjøttdeigen smuldrer. Ha i tomater, chilipepper, bønner og krydder. La alt koke sammen noen minutter. Smak til.
Pensle mais- eller hvetetortillas med margarin. Pakk dem i folie og varm dem i stekeovnen ved 160 grader i ca. 10 min. Fyll kakene med kjøttsaus, rull sammen og server med rikelig salat, paprika, syltet chilipepper eller agurk og rømme.
Tips:
Lomper kan også brukes i stedet for tortillas.
Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, hjemmelaget guacamole og limebåter.
Flerre oppskrifter med Burritos
Her du flere deilige oppskrifter med kyllingkjøttdeig
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker