Burritos uten kjøtt eller med kjøttrester
Foto: SharafMaksumov

Burritos uten kjøtt eller med kjøttrester

Kjøtt er helt unødvendig i en burrito, men om du bruker rester av tidligere kjøttmiddager, kan de som vil velge det.

Fremgangsmåte

  1. Start med å flå tomatene: Kok opp vann. Lag et kryss i enden av hver tomat og dypp dem oppi 10 sekunder, og ha dem deretter over i iskaldt vann. Nå kan du rive av skinnet, ta ut frøene og kutte dem i terninger. 
  2. Varm olje i en panne. Ha i løk og hvitløk og stek myk. 
  3. Ha i tomatterninger, chili, bønner, krydder og oregano.
  4. La alt koke sammen noen minutter. Rør inn maiskorn.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Pensle mais- eller hvetetortillas med margarin, smør eller olje.
  7. Pakk dem i folie og varm dem i stekeovnen ved 160 grader i ca. 10 min.
  8. Fyll lefsene med bønnesaus, rull sammen. 
  9. Server burritos med strimlet salat, rømme, tomatsalsa, hjemmelaget guacamole og limebåter.

Flere oppskrifter med burritos

Tips:
Du kan også ha strimlet salat, rømme, tomatsalsa og guacamole på bønnesausen før du ruller sammen. 

Tips:
Vil du ha kjøtt kan du tilsette rester av kylling, svin eller biff.  

Tips:
Lomper kan også brukes i stedet for tortillas.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her