Dagens rett

Casarecce med brokkoli, erter, gressløkolje og ansjos

Når pastamiddagen er så fargerik som denne, er det ingen som tenker på at den er uten kjøtt
Foto: (zia_shusha)

Når pastamiddagen er så fargerik som denne, er det ingen som tenker på at den er uten kjøtt

Pasta er både lettvint og velegnet til variasjon. Bare du slipper fantasien løs, for det er nesten ikke grenser for hva du kan putte oppi pastagryta. Bare sjekk denne kombinasjonen.
05 September 2023 - 23:00

Ansjos, og da snakker vi om de salte middelhavsansjosene, ikke den krydrede juleansjosen, byr på masse smak i hver lille bit. Derfor rekker en filet langt, I denne oppskriften er det grønnsaker, urter og god olje som gjør jobben. 

Se våre andre pastaoppskrifter 

Casarecce med brokkoli, erter, gressløkolje og ansjos

Casarecce med brokkoli, erter, gressløkolje og ansjos

Fremgangsmåte

  1. Del brokkoli i små biter og kok i 1 minutt, skyll i kaldt vann.
  2. Kok ertene i 30 sekunder. 
  3. Bland gressløken sammen med extra virgin olivenoljen i en foodprosessor/blender.
  4. Hakk ansjosen og løken.
  5. Fres løk i litt olje og ha i ansjos. Rør rundt og smak til med sitronsaft. 
  6. Rør gressløkoljen inn i ansjos- og løksausen.
  7. Kok pasta etter anvisning på pakken. 
  8. Bland pastaen med ansjos- og løksausen.
  9. Rør inn brokkoli og erter.
  10. Server med svarte oliven og frisk basilikum.

Lyst på en annen pastarett byr vi på veldig mange

Her er alt du behøver å vite om pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her