DAGENS RETT: Aichas middelshavsgryte med brosme

Dagens rett Aichas middelshavsgryte med brosme

Server denne smaksrike fiskegryten på kvinnedagen

Oppskriften er laget av en kvinne som har godt grep på sterke smaker. Og så er den veldig lett å få god på selv det enkleste kjøkken.

Aicha Bouhlou med bakgrunn fra Marokko har gjort seg bemerket på det norske kokebokmarkedet med så langt to kokebøker som begge hyller hennes barndoms kjøkken. Aichas kjøkken og Den grønne maten. Her er det riktig mye god inspirasjon å hente for den som sliter med vårslapphet på kjøkkenet. Selv om du skal gå i tog i dag, rekker du å lage denne retten, og har du ikke brosme, kan du bruke hvilken som helst hvit fisk.

Mens Nord-Afrika tidligere var riktig så eksotisk, er ingrediensene i dag blitt dagligdagse her til lands. I denne oppskriften får norsk sjømat godgjort seg med de intense smakene fra middelhavskjøkkenet. 

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Aichas middelshavsgryte med brosme

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

stk
1 stk
aubergine
1 stk
squash, grønn
1 stk
paprika, grønn
1 stk
paprika, gul
3 ts
tomatpuré
1 ss
hvitvinseddik
2.5 dl
stk
olivenolje
stk
basilikum, frisk
stk
persille, frisk
stk
salt og pepper
Hvitløksmajones:
1 ts
sitronsaft

Fremgangsmåte

Skjær brosme i serveringsstykker. Finhakk basilikum og dryss det over fisken sammen med litt salt.

Skjær aubergine og squash i skiver, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk, og skjær paprika i strimler.

Stek aubergine og squash i olivenolje i en stekepanne, og sett til side. Fres rødløk, hvitløk og paprika, til løken er blank og myk.

Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, hvitvinseddik og sukker, og la det surre i 1 minutt. Ha i vann og gi det et oppkok. 

Tilsett aubergine og squash, basilikum og persille, og smak til med salt og pepper.

Bland fiskestykkene inn med grønnsakene og la det surre under lokk i ca. 10 minutter til fisken er mør og alle smakene har blandet seg med hverandre. Dryss over basilikum og oliven rett før servering.

Hvitløksmajones:
Knus hvitløk og bland det sammen med sitronsaft og majones.

Server middelshavsgryten med godt brød og hvitløksmajones.

Tips:
Du kan bruke annen type hvit fisk til denne retten. Nanbrød eller focaccia passer utmerket til denne gryten.

Sendt inn av

Foto: Aicha Bouhlou

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen