Dagens rett

Grove pannekaker og blomkålsuppe

Alle elsker pannekaker med hjemmelaget blomkålsuppe

Alle elsker pannekaker med hjemmelaget blomkålsuppe

Trå til med en skikkelig hverdagsfestmeny i dag. Oppskriftene på tidenes beste pannekaker og suppe finner du her.
Redaksjonen
11 April 2021 - 23:00

Pannekaker hører ikke bare hjemme i dessertmenyen, for de kan lages langt sunnere enn mange tror. Ikke minst kan de fylles med de beste ingredienser.

Her serverer vi de med friske blåbær, men det er heller ingenting i veien for å fylle dem med ost, skinke eller til og med egg.

Nedenfor finner du også en oppskrift på alles favorittsuppe, nemlig blomkålsuppe.

Flere oppskrifter på pannekaker finner du her 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Grove pannekaker med friske bær

Grove pannekaker med friske bær

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til en glatt røre.

Dekk til røren og la den svelle i ca. 30 minutter.

Varm en stekepanne på middels varme og ha i litt olje eller smør.

Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt i stekepannen.

Snu pannenkaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekakene skal være gulbrune på begge sider.

Server nystekte pannekaker med friske eller rørte blåbær og en god suppe til.

Her finner du flere gode oppskrifter på pannekaker

Tips: Bruk de friske bærene du liker best slik som bringebær, rips eller jordbær.

Lag en av disse deilige suppene og server til pannekakene

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik skal blomkålsuppe lages og smake

Slik skal blomkålsuppe lages og smake

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann tilsatt buljongterninger og eventuelt krydderurter og sitronsaft.
  2. Rens blomkålhodet og del det i to. Legg blomkål og oppskåret selleri og løk i buljongkjelen.
  3. La det koke i ca. 15 minutter, eller til blomkålen er helt mør.  Sil av og ta vare på kokevannet. Sett til side halvparten av blomkålen.
  4. Bruk foodprosessor eller en stavmikser og finmos den andre halvdelen.
  5. Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn mel. Spe med varm blomkålkraft litt etter litt under omrøring. Tilsett grønnsakmosen.
  6. Skjær det halve, kokte blomkålhodet i små buketter/pene biter som legges i suppen. Gi suppen et oppkok, slå av varmen og rør inn crème fraîche og eggeplommer.
  7. Smak til med musket, salt og pepper. 
  8. Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

Tips1: Om du ønsker en vegetarisk utgave, bruker du grønnsakskraft eller grønnsaksbuljong.

Tips2: Her har vi tilsatt litt persilleolje ved servering, og dette er bare persille og nøytral olje som er kjørt sammen i en matmølle til en tyktflytende olje.

Mange deilige oppskrifter med blomkål 

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti
Dagens rett

En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti

En superenkel, men også smakfull salat med fin balanse mellom syrlighet og chilikick.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti
Dagens rett

En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti

En superenkel, men også smakfull salat med fin balanse mellom syrlighet og chilikick.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her