Slik skal blomkålsuppe lages og smake
Foto: Anders Martinsen

Slik skal blomkålsuppe lages og smake

Blomkålsuppe er både rik på smak og en mettende middagsrett. Her gir vi den et lite ekstra piff. Du og dine blir garantert fornøyd.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann tilsatt buljongterninger og eventuelt krydderurter og sitronsaft.
  2. Rens blomkålhodet og del det i to. Legg blomkål og oppskåret selleri og løk i buljongkjelen.
  3. La det koke i ca. 15 minutter, eller til blomkålen er helt mør.  Sil av og ta vare på kokevannet. Sett til side halvparten av blomkålen.
  4. Bruk foodprosessor eller en stavmikser og finmos den andre halvdelen.
  5. Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn mel. Spe med varm blomkålkraft litt etter litt under omrøring. Tilsett grønnsakmosen.
  6. Skjær det halve, kokte blomkålhodet i små buketter/pene biter som legges i suppen. Gi suppen et oppkok, slå av varmen og rør inn crème fraîche og eggeplommer.
  7. Smak til med musket, salt og pepper. 
  8. Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

Tips1: Om du ønsker en vegetarisk utgave, bruker du grønnsakskraft eller grønnsaksbuljong.

Tips2: Her har vi tilsatt litt persilleolje ved servering, og dette er bare persille og nøytral olje som er kjørt sammen i en matmølle til en tyktflytende olje.

Mange deilige oppskrifter med blomkål 

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her