Dagens rett

Brasiliansk lammegryte med kål

Kanskje er det Brasils dag i dag, i hvert fall smaker denne lammegryten utrolig godt

Kanskje er det Brasils dag i dag, i hvert fall smaker denne lammegryten utrolig godt

Denne gryteretten fikser seg selv mens du gjør andre ting.  Du blir rikelig belønnet med smak i etterkant.
Aase E. Jacobsen
22 Juni 2018 - 01:00

Gryter som lager seg selv er perfekt når som helst og spesielt ved ukeslutt og når fotball-VM tar mye oppmerksomhet fra noen og enhver. Finner du ikke lammekjøtt i butikken, kan du bruke det kjøttet du finner. Med norsk nykål blir dette en sublim brasilianskinspirert feiring. 

Vil du heller ha klippfisk, har vi mengder av gode oppskrifter her

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Brasiliansk lammegryte med kål

Brasiliansk lammegryte med kål

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i  terninger og baconskivene i biter.
  2. Varm en panne og stek først baconbitene, dernest kjøttet i fettet i pannen.
  3. Ha dette over i en gryte.
  4. Kok ut pannen med vann og vin og hell dette over kjøttet. Kok opp, skum av og la koke opp.
  5. Dryss over paprikapulver. 
  6. Skjær kålen i 6-8 båter og legg oppå kjøttet. Dryss over litt salt og pepper. Kok opp  og la det småkoke under lokk i ca. 45 minutter.
  7. Sjekk av kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og allehånde.

Legg kål og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av.

Serveres med brød, potetmos eller ris.

Tips:
Du velger styrken på retten ved å bruke et mildt eller sterkt paprikapulver. 

Tips:
I Brasil lages denne retten med flere typer kjøtt, storfe, lam eller svin. 

Tips:
Du kan også bruke vanlig hvitkål i denne retten.

Flere oppskrifter på lammegryter finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om champagne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 05. mai

Lær mer om champagne

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her