Dagens rett

Brasiliansk lammegryte med kål

Kanskje er det Brasils dag i dag, i hvert fall smaker denne lammegryten utrolig godt

Kanskje er det Brasils dag i dag, i hvert fall smaker denne lammegryten utrolig godt

Denne gryteretten fikser seg selv mens du gjør andre ting.  Du blir rikelig belønnet med smak i etterkant.
Aase E. Jacobsen
22 Juni 2018 - 02:00

Gryter som lager seg selv er perfekt når som helst og spesielt ved ukeslutt og når fotball-VM tar mye oppmerksomhet fra noen og enhver. Finner du ikke lammekjøtt i butikken, kan du bruke det kjøttet du finner. Med norsk nykål blir dette en sublim brasilianskinspirert feiring. 

Vil du heller ha klippfisk, har vi mengder av gode oppskrifter her

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Brasiliansk lammegryte med kål

Brasiliansk lammegryte med kål

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i  terninger og baconskivene i biter.
  2. Varm en panne og stek først baconbitene, dernest kjøttet i fettet i pannen.
  3. Ha dette over i en gryte.
  4. Kok ut pannen med vann og vin og hell dette over kjøttet. Kok opp, skum av og la koke opp.
  5. Dryss over paprikapulver. 
  6. Skjær kålen i 6-8 båter og legg oppå kjøttet. Dryss over litt salt og pepper. Kok opp  og la det småkoke under lokk i ca. 45 minutter.
  7. Sjekk av kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og allehånde.

Legg kål og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av.

Serveres med brød, potetmos eller ris.

Tips:
Du velger styrken på retten ved å bruke et mildt eller sterkt paprikapulver. 

Tips:
I Brasil lages denne retten med flere typer kjøtt, storfe, lam eller svin. 

Tips:
Du kan også bruke vanlig hvitkål i denne retten.

Flere oppskrifter på lammegryter finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her