DAGENS RETT: Velsmakende svinestek

Dagens rett Velsmakende svinestek

By på en ekstra saftig svinestek denne helgen

Svinestek smaker søndag og denne oppskriften er intet unntak.

Svinekjøtt som får godgjøre seg lenge i ovnen med mørkt øl, hvitløk, svisker og pepper, smaker himmelsk. Det er mye lettere å lykkes med enn du kanskje tror. En ting må du imidlertid sikre deg og det er et steketermometer. Dermed unngår du for evig og alltid tørt kjøtt.

I oppskriften anbefales inntil 75 grader. Du bør absolutt ikke gå over denne grensen, gjerne holde deg rundt 70-72 grader. 

Du kan også prøve denne oppskriften på svinestek 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Velsmakende svinestek

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1.5 kg
svinestek m/svor
6 dl
i tillegg rulletråd til surring

Fremgangsmåte

Skjær bort svoren. Skjær langsgående kutt litt dypere enn midten av steken. Fyll så med hakket hvitløk, salt, pepper og svisker. Klem så sammen steken slik at den kan surres sammen som en vanlig surret svinestek. Surr stramt. Krydre steken utenpå med salt og pepper.

Brun steken i smør i en litt stor jerngryte på komfyren. Bruk god temperatur, slik at smøret blir brunt. Brun steken godt på alle sider med god varme. Still deretter ned temperaturen, tøm i en flaske pils samt vann slik at steken ikke koker tørr. Det behøves ikke noe ekstra krydder enn kanskje litt kjøttbuljong. La steken trekke på svak varme. Bruk steketermometer, steken er ferdig når termometeret visert 70-75°C.

La steken stå og hvile seg på benken i ca. 20 min. Sil av kraften som er i gryta, ha den tilbake i gryta og la den koke inn til halv mengde. Jevn sausen med litt maizennamel oppløst i vann. Smak til med sukker, salt, pepper og litt sitron. Skjær bort svoren, og skjær steken opp i skiver. Anrett på serveringsfat.
 
Server med hjemmelaget ertestuing, tyttebær, surkål og god mandelpotet.
 
Tips:
Rosépepper gir ekstra god smak til svinekjøttet. Erstatt halvparten av den sorte pepperen med rosépepper. I så fall passer det bedre med båtpoteter og denne vrien på rotgrønnsaker.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen