DAGENS RETT: Dampkokt ørret med ingefær

Dagens rett Dampkokt ørret med ingefær

(wx-bradwang)

Prøv en ny vri på ørretmiddagen

Kinesiske smaker som ingefær, sesamolje og soyasaus gjør susen med hverdagsfisken.

En dampkoker står muligens ikke øverst på ønskelisten, men med den økende populariteten til kinesiske retter som dim sum, er det kanskje det du skal investere i? 

Damping er en mildere varmebehandling enn steking, siden varmen bare siver gjennom råvarene uten den samme kontaktflaten som i en stekepanne. 

Har du dampovn, følger du instruksjonene til din ovn. 

Uansett er de typisk kinesiske smakene med på å løfte det delikate fiskekjøttet til nye høyder. 

Se våre oppskrifter på dampet mat

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Dampkokt ørret med ingefær som i Kina

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

700 g
0.5 ts
2 stk
vårløk
1 ss
ngefær
2 ss
olje, vegetabilsk

Fremgangsmåte

Rens fisken. Bruk en skarp kniv og skjær skråsnitt på begge sider av fisken inn til benet med ca 2,5 cm avstand. Gni fisken inn- og utvendig med salt og sesamolje.

Fordel vårløken jevnt utover en ildfast form og legg fisken oppå. Bland soyasaus og vin eller sherry med ingefær og hell blandingen over fisken.

Sett formen i en dampkoker over kokende vann og dampkok ved sterk varme i 12-15 minutter til fisken er kokt.

Varm oljen i en liten kjele. Ta formen opp av dampkokeren. Legg den strimlede vårløken på fisken og hell den varme oljen langs fisken. Server omgående med kokt ris. 

Tips:
Om du ikke har dampkoker, kan du bake fisken i ovnen ved 175 grader i 15 minutter. 

Tips:
For ekstra fargerik servering, strimler du rød chili og rød og gul paprika og legger på toppen. 

Tips:
All fisk med fast kjøtt og delikat smak, som havabbor eller piggvar, kan tilberedes på denne måten.

Flere deilige retter med kinesisk mat finner du her

Her finner du veldig mange spennende oppskrifter med ørret

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: wx-bradwang

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen