Dagens rett

Den gode franske løksuppe

Beaujolais nouveau lanseres i dag - det kan også markeres med løksuppe

Beaujolais nouveau lanseres i dag - det kan også markeres med løksuppe

Denne franske klassikeren er som skapt for en hustrig novembertorsdag. Med eller uten beaujolais, ny eller fjorårets. Eller noe helt annet i glasset.
16 November 2023 - 01:00

Løksuppe og beaujolais nouveau er egentlig ingen "match i himmelen", for til slik glovarm ostegratinert suppe passer det bedre med en kraftig lett oksidativ hvitvin, gjerne av typen vin jaune. Men det er nå en gang i dag beaujolais nouveau feires verden over, også da er det lov å ta seg enkelte friheter. For en saftig og lett sødmefylt vin av gamaydruen som er ingrediensen i beaujolais, enten den er av årets eller tidligere års innhøstning, går faktisk fint til en løksuppe som dette. Jo nærmere i temperatur vin og suppe kommer, jo bedre passer de sammen.

Se våre andre oppskrifter på løksuppe

Den gode franske løksuppe med sherry

Den gode franske løksuppe med sherry

Fremgangsmåte

  1. Smør og olje blandes i varm panne.
  2. Varm opp kraften i en kjele.
  3. Løkskivene freses til de er gylne og møre i pannen.
  4. Rør melet raskt inn for å unngå klumper og spe med den varme kraften en øse av gangen.
  5. Har du sherry tilgjengelig, tilsett den nå.
  6. La suppen koke 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  7. Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler.
  8. Legg et stykke med ristet loff i hver suppeskål og dryss så over reven ost på toppen.
  9. Skålene settes inn i ovn ved 230 °C. Osten skal få gyllen farge og brødet skal bli sprøtt. Beregn ca. 6-8 minutter.
  10. Suppen serveres rykende varm.

Se våre andre oppskrifter på løksuppe

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her