Løksuppe og beaujolais nouveau er egentlig ingen "match i himmelen", for til slik glovarm ostegratinert suppe passer det bedre med en kraftig lett oksidativ hvitvin, gjerne av typen vin jaune. Men det er nå en gang i dag beaujolais nouveau feires verden over, også da er det lov å ta seg enkelte friheter. For en saftig og lett sødmefylt vin av gamaydruen som er ingrediensen i beaujolais, enten den er av årets eller tidligere års innhøstning, går faktisk fint til en løksuppe som dette. Jo nærmere i temperatur vin og suppe kommer, jo bedre passer de sammen.
Dagens rett
Den gode franske løksuppe
Beaujolais nouveau lanseres i dag - det kan også markeres med løksuppe
Denne franske klassikeren er som skapt for en hustrig novembertorsdag. Med eller uten beaujolais, ny eller fjorårets. Eller noe helt annet i glasset.
Aase E. Jacobsen
16 November 2023 - 01:00
Den gode franske løksuppe med sherry
Fremgangsmåte
- Smør og olje blandes i varm panne.
- Varm opp kraften i en kjele.
- Løkskivene freses til de er gylne og møre i pannen.
- Rør melet raskt inn for å unngå klumper og spe med den varme kraften en øse av gangen.
- Har du sherry tilgjengelig, tilsett den nå.
- La suppen koke 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler.
- Legg et stykke med ristet loff i hver suppeskål og dryss så over reven ost på toppen.
- Skålene settes inn i ovn ved 230 °C. Osten skal få gyllen farge og brødet skal bli sprøtt. Beregn ca. 6-8 minutter.
- Suppen serveres rykende varm.
Se våre andre oppskrifter på løksuppe
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 269.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå