Dagens rett

Fisk i syrlig vinaigrette

Denne fiskeretten er perfekt både som forrett og hovedrett
Foto: (Sebalos)

Denne fiskeretten er perfekt både som forrett og hovedrett

Escabeche er navnet på denne måten å tilberede fisk på og er rett og slett en smaksrik og syrlig marinade.
29 Oktober 2021 - 23:00

 Vi har ikke så mye ferske sardiner i Norge, men sild og makrell har vi mye av på denne tiden. Og er du så heldig å ha fått godt med napp, og er lei av å servere makrellen på klassiske måte, er dette tingen. 

Escabeche er en genial oppskrift siden den kan brukes til så mange forskjellige typer fisk. Og så holder den fisken frisk i flere dager i et kjøleskap. Dermed vil du alltid ha noe godt å by på om uventet besøk dukker opp. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Fisk i syrlig vinaigrette

Fisk i syrlig vinaigrette

Fremgangsmåte

  1. Navnet escabeche kommer fra det arabiske sikbaj, "gryterett med eddik"
  2. Hvis du bruker ferske sardiner, legg dem på en tallerken, dryss havsalt over, dekk til og sett i kjøleskap natten over. Neste dag snitter du opp buken på sardinene, fjerner innvoller, ryggbein og hode. Skyll fiskene.
  3. Legg sardinene eller fiskefiletene på en tallerken, dryss havsalt over og la det stå i 15 minutter.
  4. Varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne. Ha i halvparten av fiskene og stek dem til de er gylne på begge sider.
  5. Snu dem bare en gang. Det tar til sammen 2-3 minutter for sardiner og 4 minutter for fiskefileter. Legg dem på en tallerken.
  6. Gjør det samme med resten av fisken og 2 ss til av oljen. Sett fisken til side.
  7. Ha resten av oljen i den samme pannen på middels varme, ha i løk og stek til den blir myk etter 8-10 minutter.
  8. Ha i gulrøtter, hvitløk, laurbærblad, eddik, salt, paprikapulver og pepper, og la det boblekoke i 1-2 minutter. Ta pannen av varmen og la det kjølne.
  9. Bland inn sitronskiver og koriander.
  10. Legg fisken på et dypt fat, lagvis med løkblandingen. Hell eventuelle rester av kraft over og dekk til.

La retten stå i kjøleskap i to døgn før den serveres.

Tips: Dette er en fin måte å bruke sommermakrellen på.

Lekre oppskrifter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her