DAGENS RETT: Fisk i syrlig vinaigrette

Dagens rett Fisk i syrlig vinaigrette

(Bilde: Sebalos)

Denne fiskeretten er perfekt både som forrett og hovedrett

Escabeche er navnet på denne måten å tilberede fisk på og er rett og slett en smaksrik og syrlig marinade.

 Vi har ikke så mye ferske sardiner i Norge, men sild og makrell har vi mye av på denne tiden. Og er du så heldig å ha fått godt med napp, og er lei av å servere makrellen på klassiske måte, er dette tingen. 

Escabeche er en genial oppskrift siden den kan brukes til så mange forskjellige typer fisk. Og så holder den fisken frisk i flere dager i et kjøleskap. Dermed vil du alltid ha noe godt å by på om uventet besøk dukker opp. 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fisk i syrlig vinaigrette

Fremgangsmåte

Navnet escabeche kommer fra det arabiske sikbaj, "gryterett med eddik"

Hvis du bruker ferske sardiner, legg dem på en tallerken, dryss havsalt over, dekk til og sett i kjøleskap natten over. Neste dag snitter du opp buken på sardinene, fjerner innvoller, ryggbein og hode. Skyll fiskene.

Legg sardinene eller fiskefiletene på en tallerken, dryss havsalt over og la det stå i 15 minutter.

Varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne. Ha i halvparten av fiskene og stek dem til de er gylne på begge sider. Snu dem bare en gang. Det tar til sammen 2-3 minutter for sardiner og 4 minutter for fiskefileter. Legg dem på en tallerken. Gjør det samme med resten av fisken og 2 ss til av oljen. Sett fisken til side.

Ha resten av oljen i den samme pannen på middels varme, ha i løk og stek til den blir myk etter 8-10 minutter. Ha i gulrøtter, hvitløk, laurbærblad, eddik, salt, paprikapulver og pepper, og la det boblekoke i 1-2 minutter. Ta pannen av varmen og la det kjølne. Bland inn sitronskiver og koriander.

Legg fisken på et dypt fat, lagvis med løkblandingen. Hell eventuelle rester av kraft over og dekk til. La retten stå i kjøleskap i to døgn før den serveres.

Tips: Dette er en fin måte å bruke sommermakrellen på.

Mange deilige oppskrifter med makrell finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Sebalos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen