Sett smøret til temperering.
Paibunn:
Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
Pakk inn deigen og legg den kjøling i ca. 30 minutter.
Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform (26 cm i diameter). Prikk deigen med gaffel.
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 225 grader. Avkjøl.
Sett ned ovnstemperaturen til 200 grader.
Paifyllet:
Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg.
Vask purren godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk finsnitter du den.
Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.
Stek midt i ovnen i 200 grader i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen.
Tips:
Denne paien smaker enda bedre med en frisk salat ved siden av.
Flere oppskrifter med pai
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Flere oppskrifter med blåmuggost
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev