Dagens rett

Pizza med parmaskinke, mozzarella og pesto av solsikkekjerner

Denne pizzaen må du prøve

Denne pizzaen må du prøve

Det er så mange gode smaker i hvert tygg at du blir umiddelbart hekta.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2018 - 02:02

Selv om du har minimalt med tid og må ty til ferdigbunn fra kjøledisken, blir resultatet godt. Og få ikke hetta selv om det er ansjos blant ingrediensene. Dens bidrag har umamilignende effekt, som du ikke vil være foruten. 

Se våre andre oppskrifter på hjemmelaget pizza 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pizza med parmaskinke, mozzarella og pesto av solsikkekjerner

Pizza med parmaskinke, mozzarella og pesto av solsikkekjerner

Fremgangsmåte

Pizzabunn:
Ha mel, salt og gjær i en stor bakebolle og bland det godt sammen. Lag en grop i midten av melet og hell i det lunkne vannet og oljen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.

Hell deigen på en lett melet overflate og kna den i 5-6 minutter, eller til den er glatt og elastisk. Legg deigen i en ren, lett oljet bolle, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted i 30 minutter, eller til deigen er est til dobbel størrelse.

Kjevle pizzadeigen til en rund eller firkantet leiv. Legg på et stekebrett.

Sett ovnen på 225-230 grader.

Pizzatopping:
Mos hvitløk med salt i en morter. Tilsett ansjos og mos videre. Ha så i basilikumblader og fortsett prosessen. Neste er solsikkekjerner som knuses og dermed blandes inn i «pestoen». Spe med sitronsaft og olje. Skjær tomater i fire båter. Bland med «pestoen». 

Fordel denne over pizzabunnen. Del mozzarella i terninger og fordel over pizzabunnen. Topp med (tynne) spekeskinkeskiver. 

Stek i 13-14 minutter ved 225-230 grader. Dryss over friske oreganoblader på toppen.

Andre deilige pizzaer  finner du her

Lyst på andre oppskrifter på pai? Her finner du de

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her