Dagens rett

Friterte torskekaker med ertepuré

Denne torskeretten er helt genial

Denne torskeretten er helt genial

Fiskekaker på en lørdag, tenker du kanskje? Tempuratilberdningen gjør imidlertid sitt til at denne oppskriften har skikkelig festpreg.
04 Mai 2019 - 02:10

Å lage sine egne fiskekaker gjør mye for mestringsfølelsen på kjøkkenet. Du vil blir overrasket hvor enkelt og raskt det egentlig er. Også her hvor vi har valgt en litt mer feststemt versjon av fiskekakene. Denne retten kan også lages av restene etter en torskemiddag, altså av avskjæret etter at du har tatt ut indrefileten av torsken - den såkalte loinen. Men du kan selvsagt også velge å male opp selve loinen. Smaken er den samme.

Her finner du mange spennende oppskrifter med fiskekaker

Ertepuré laget av frosne erter appellerer til flere enn den tradisjonelle ertestuingen som knyttes med kjøttkake- eller lutefiskmiddagen. Men det er fullt mulig å bruke slik ertestuing også.

Dette er verdens beste erter 

Friterte torskekaker med ertepuré

Friterte torskekaker med ertepuré

Fremgangsmåte

  1. Torskebollene
  2. Kok potetene.
  3. Skjær fisken i litt mindre biter og ha den i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med saltet. Kjør sammen til en jevn deig.
  4. Mos kokt potet og finhakk purre og persille. Ha dette sammen med melk i kjøkkenmaskinen. Smak til med salt og pepper.
  5. Tips: Pass på at fisken og melken er kald.
  6. Ertepuré:
  7. Kok ertene møre, hell av vannet og bland sammen med finhakket mynte, smør og eddik.
  8. Kjør til en puré med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
  9. Tempurarøre:
  10. Hell øl i en bolle og bland inn hvetemel til du har en en tykk, glatt røre.
  11. Tips: For at tempuraen skal blir sprø og luftig, bør røden brukes med en gang.
  12. Varm opp olje i en stor gryte eller bruk en frityrkoker.
  13. Bruk en skje til å forme små kaker. Ha dem over i tempurarøren og sørg for at de er godt dekket. Bruk en gaffel og løft dem over i den varme oljen.
  14. Friter til de er gylne på alle kanter.
  15. Ta torskekakene opp og la dem renne av seg på tørkepapir.

Server de friterte torskekakene med ertepuré og sitronskiver.

Mange flere deilige retter du kan lage med fiskekaker

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her