Dagens rett

Ovnsbakt gresskarfondue

Bedre utnyttelse av et gresskar enn dette skal du lete lenge etter

Bedre utnyttelse av et gresskar enn dette skal du lete lenge etter

Amerikanere er eksperter på å utnytte gresskar til siste trevl. Prøv denne oppskriften.
29 Oktober 2022 - 01:01

Denne oppskriften kan dessuten varieres etter hva du har av ost og hva du selv liker. 

I oppskriften er det anbefalt brie som stort sett er en mild ost. Rødkittost gir en veldig kraftig smak som ikke alle er fortrolig med, men som passer veldig godt til gresskarsødmen og som  er veldig god å ovnsbake. 

Snøfrisk eller chevre naturell smelter lett og setter en syrlig karakter på sausen. Og skal familiens yngste spise, kan du velge en ekstra mild lettsmeltende ost. Men husk at om du velger en fast eller halvfast type, får du ostetråder.  

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Ovnsbakt gresskarfondue

Ovnsbakt gresskarfondue

Fremgangsmåte

Ostefondue:

  1. Gni en kjele med hvitløk.
  2. Tilsett hvitvin, pisk inn maisenna og kok veldig forsiktig opp mens du rører godt, men ikke la det koke. 
  3. Tilsett osteterningene litt etter litt mens du skrur opp varmen og rører forsiktig. Men massen må ikke koke.
  4. Skru av platen og tilsett kirschen. Rør godt.

Gresskaret:

  1. Skjær av stilken slik at du får en stor nok, men ikke for stor åpning.
  2. Grav ut frøene og «trådene». Innmaten skal være igjen. 
  3. Hell oppi ostefonduen og topp med baguetteskivene.
  4. Sett gresskaret i en ildfast form på en av de nedre rillene og stek i 30-40 minutter ved 190 grader. 

Tips:
Hvis du ikke får tak i kirsch, kan du bruke et annet fruktdestillat. I «verste» fall vodka. Da får du ikke smaken, bare alkoholen som i dette tilfellet gir den fete massen litt friskhet. 

Tips2:
Du kan også tørke baguetteterningene i ovnen, tre dem på fonduespyd og dyppe dem i ostesausen. 

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her