Dagens rett

Ovnsbakt gresskarfondue

Bedre utnyttelse av et gresskar enn dette skal du lete lenge etter

Bedre utnyttelse av et gresskar enn dette skal du lete lenge etter

Amerikanere er eksperter på å utnytte gresskar til siste trevl. Prøv denne oppskriften.
29 Oktober 2022 - 01:01

Denne oppskriften kan dessuten varieres etter hva du har av ost og hva du selv liker. 

I oppskriften er det anbefalt brie som stort sett er en mild ost. Rødkittost gir en veldig kraftig smak som ikke alle er fortrolig med, men som passer veldig godt til gresskarsødmen og som  er veldig god å ovnsbake. 

Snøfrisk eller chevre naturell smelter lett og setter en syrlig karakter på sausen. Og skal familiens yngste spise, kan du velge en ekstra mild lettsmeltende ost. Men husk at om du velger en fast eller halvfast type, får du ostetråder.  

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Ovnsbakt gresskarfondue

Ovnsbakt gresskarfondue

Fremgangsmåte

Ostefondue:

  1. Gni en kjele med hvitløk.
  2. Tilsett hvitvin, pisk inn maisenna og kok veldig forsiktig opp mens du rører godt, men ikke la det koke. 
  3. Tilsett osteterningene litt etter litt mens du skrur opp varmen og rører forsiktig. Men massen må ikke koke.
  4. Skru av platen og tilsett kirschen. Rør godt.

Gresskaret:

  1. Skjær av stilken slik at du får en stor nok, men ikke for stor åpning.
  2. Grav ut frøene og «trådene». Innmaten skal være igjen. 
  3. Hell oppi ostefonduen og topp med baguetteskivene.
  4. Sett gresskaret i en ildfast form på en av de nedre rillene og stek i 30-40 minutter ved 190 grader. 

Tips:
Hvis du ikke får tak i kirsch, kan du bruke et annet fruktdestillat. I «verste» fall vodka. Da får du ikke smaken, bare alkoholen som i dette tilfellet gir den fete massen litt friskhet. 

Tips2:
Du kan også tørke baguetteterningene i ovnen, tre dem på fonduespyd og dyppe dem i ostesausen. 

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her