Dagens rett Grateng med bacon, blomkål og ost

Det skal ikke mer til for å skape god middagsglede

Blomkål, sopp, bacon og ost er ingredienser som gjør seg veldig godt sammen. Oppskriften er dessuten veldig enkel å få til.

Det er bare én uke før vi er midt inne i julefeiringen, så da kan det lønne seg å kjøre et grønnere regime til middag.

Her finner du enda flere fristende grønnsaksretter

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grateng med blomkål, sopp, bacon og ost

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form.

Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.

Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.

Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.

Tips: Prøv gjerne å blande blomkål og brokkoli i denne formen. Bruk gjerne skogsopp som kantarell, steinsopp og piggsopp i denne gratengen.

Flere herlige retter med blomkål finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen