Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form.
Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.
Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.
Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.
Tips: Prøv gjerne å blande blomkål og brokkoli i denne formen. Bruk gjerne skogsopp som kantarell, steinsopp og piggsopp i denne gratengen.
Flere herlige retter med blomkål finner du her
Fristende grønnsaksretter finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig