DAGENS RETT: Empanadas

Dagens rett Empanadas

(Bilde: THEPALMER)

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv

Det er mye enklere enn du kanskje har tenkt, også å lage deigen. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt bruke ferdig deig.

Empanadas er Sør-Amerikas svar på calzone, piroger eller samosa. Alle følger mer eller mindre samme prinsipp, deig fylt med en blanding av grønnsaker og eventuelt kjøtt eller ost. I denne oppskriften som stammer fra Chile, er det rosiner, og det er kanskje litt uvant, men det gir empanadasene det lille ekstra. 

Husk bare at dette er mat som få bein å gå på, så lag gjerne en stor porsjon. De er supre til koldtbordet, i matpakken eller fryseren. 

Hvis du ikke lager egen deig, kan du bruke filodeig eller butterdeig. Det gir en mer fluffy innpakning. 

Se våre andre oppskrifter på empanadas 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Empanadas som i Chile

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Fyll:
0.5 dl
1 stk
2 stk
0.5 stk
0.5 ts
4 stk
Deig:
0.5 ts
1 dl

Fremgangsmåte

Hardkok eggene. Legg rosinene en stund i varmt vann. Finhakk rosinene. Finhakk løken og stek den myk i olje. Slå ca 2 ss vann i pannen og la det koke inn. Ha i kjøttet, rosinene og krydderet. La det steke mens du rører. Tilsett finhakket persille. Sett fyllet til side. Fjern steinene i oliven. Del opp de kokte eggene i skiver. Slå ovnen på 250 C.

Smuldre margarin i mel og salt. Arbeid deigen med så mye vann som nødvendig for at deigen skal bli fast og smidig. Del deigen i 8 emner. Kjevle ut deigen ca 3 cm tykk. Bruk en asjett som mål til å forme empanadas.

Legg 2 ss fyll, ¼ egg og litt oliven i hver av rundingene. Brett deigen sammen til en halvmåne. Trykk sammen kantene. De kan fuktes med litt kaldt vann for å sitte bedre. Pensle empanadas med sammenpisket egg. Stek empanadas til de er lysebrune, ca 10-15 minutter midt i ovnen.

Flere oppskrifter med empanadas

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: THEPALMER

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen