DAGENS RETT: En salat som denne får fart på mandagsmiddagen
Dagens rett
(Bilde: Matprat/Kim Holthe)

En salat som denne får fart på mandagsmiddagen

Vietnamesisk mat er frisk og lettlaget. Lime, grønnsaker, chili og urter er faste ingredienser, og er selvfølgelig med i dagens oppskrift.

I det vietnamesiske kjøkken gjelder det å finne balansen mellom det søte, det syrlige og det sterke.

Vi har flere vietnaminspirerte oppskrifter

Vietnameserne er ekstremt glad i urter og landet omtales ofte som urtenes hjemland. Det er ikke uvanlig å få et fat med urter på bordet, da kan du selv bestemme hvor mye du vil ha av de ulike vekstene.

Flere salater med kylling 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Vietnamesisk salat med kylling og kål

Fremgangsmåte

Ha salt og pepper på kyllingbrystene.

Stek dem i pannen, avkjøl og skjær dem i passende strimler.

Bland sammen ingrediensene til salaten.

Rør sammen dressingen og smak den til slik at den får en fin balanse mellom surt, salt og søtt.

Bland dressingen inn i salaten og la den stå noen minutter slik at smakene blander seg og kålen og gulrøttene blir litt mykere av syren i dressingen.

Legg salaten i boller og legg på kyllingstrimlene.

Tips:
Jasminris hører til en vietnamesisk salat, og det smaker litt ekstra godt om du strør noen ristede sesamfrø over risbollene.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen