Dagens rett for hele julen 2009

Her får du fiks ferdig Dagens rett hver dag frem til og med 4. januar 2010. Du må nok lage dem selv, men vi håper oppskriftene er til stor glede for deg som kanskje står fast for ideer til varierte retter i julehøytiden.
Redaksjonen
23 Desember 2009 - 01:00

Her er hele menyen for julen 2009, så det er bare å velge ut dine favoritter.
 
Nedenfor finner du de lekreste retter for perioden 18. desember - 4. januar, selvfølgelig med tilhørende drikkeforslag.
 
Det daglige nyhetsbrevet for Dagens Rett stoppes i helligdagene, men tas opp igjen på nyåret. Nederst i artikkelen kan du lese mer om tjenesten Dagens rett og melde deg på.
 
 
Ønsker du deg flere retter å velge blant, kan du selvsagt velge blant andre gode oppskrifter i seksjonen for Dagens rett.
 
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

Dagens rett - fredag 18. desember
Julepølser og medisterkaker til juletapas
I dag gir vi deg julepølse med en litt spesiell vri, og hvorfor ikke forsøke noen av sesongens drikkevarer til dagens rett?

Dagens rett - lørdag 19. desember
Lutefisk med grønne linser og sennepssaus
Hvorfor ikke prøve en ny og spennende vri på den klassiske lutefisken denne helgen?

Dagens rett - søndag 20. desember
Honningglasert Thai pinnekjøtt
Flere og flere trykker pinnekjøttet til sitt bryst nå i juletiden, og her gir vi deg to deilige oppskrifter samt video over hvordan du lager perfekt pinnekjøtt.

Dagens rett - mandag 21. desember
Tapasboller med fiken og koriander
Lag en vri på de vanlige medisterkakene med denne deilige oppskriften. Perfekt til hverdags eller til festbordet.

Dagens rett - 2. juledag
Pinnekjøtt
I dag venter vestlandets stolthet deg. Nyt av det herlige pinnekjøttet og fortsatt Gledelig Jul!

Dagens rett - søndag 27. desember
Dampet kveite med fondantpoteter
Vi har noen av verdens beste råvarer i Norge, og i dag har vi laget en skikkelig lekker rett på en av våre aller beste matfisker - kveita.

Dagens rett - mandag 28. desember
Pai med juleskinke og rødkål
Har du rester igjen etter julefesten passer det godt å lage en deilig pai av det, prøv bare denne oppskriften selv.

Dagens rett - tirsdag 29. desember
Torsk med sandefjordsmør
Torsk er en juletradisjon for mange, og det finnes knapt noe bedre å servere etter de mange dagene med tung julemat.

Dagens rett - onsdag 30. desember
Nyttårskalkunen
Nå kan du lære å lage en saftig kalkun sammen med Apéritif sitt videokjøkken. Se alle tipsene til stuffing, steking, saus og drikkeforslag her!

Dagens rett - nyttårsaften
Nyttårsaftens festmeny 2009
Vi serverer deg en komplett festmeny med hele 13 oppskrifter å velge blant. Som alltid får du gode drikkeforslag til.

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her