DAGENS RETT: Baconfylte tomater

Dagens rett Baconfylte tomater

Fyll en tomat eller fem. Det smaker kjempegodt

Denne retten er deilig å servere alene sammen med godt brød, men den passer også perfekt som tilbehør til grillmaten.

Akkurat nå er tomatene på sitt aller beste. Og lubne solmodne tomater får en ny vår når du stapper den med godsaker og baker den slik vi har gjort her.

Det blir en perfekt liten middagsrett i seg eller noe du kan servere som tilbehør til grillmaten.

Se flere gode tilbehør til grillmaten her

Her finner du våre mange grilltips 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill  dagens rett som e-post

Baconfylte tomater

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

 
4 stk
bifftomater
Fyll:
1 stk
løk, finhakket

Fremgangsmåte

Skjær et lokk av tomatene og ta ut innmaten. Ta vare på det.

Varm olje i en panne. Ha i griljermel, løk og hvitløk. Stek under omrøring i ca. 3 minutter.

Hakk tomatinnmaten og ha i pannen. Tilsett friske urter. La dette koke i ca. 10 minutter.

Stek bacon for seg til det har fin farge og er litt sprøtt, og bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.

Fyll tomatene med fyllet og legg på lokket. Drypp over olivenolje og stek i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Flere grønnsaksretter

Tips:
Bruk gjerne urter som rosmarin, basilikum, timian.

Tips:
Fylte tomater passer glimrende som forrett eller en smårett med godt brød til. De fylte tomatene kan også brukes som tilbehør f.eks. til grillmat.

Tips:
Du kan erstatte bacon med spekeskinke eller kokt skinke. Vil du ha en vegetarisk rett bruker du ost. 

Mer grilltilbehør finner du her

Her finner du våre mange grilltips 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen