DAGENS RETT: Fylte auberginer Bharwa Baingan

Dagens rett Fylte auberginer Bharwa Baingan

(maayeka)

Så mye smak kan du få ut av noen auberginer

Det indiske kjøkken er det mest kreative når det kommer til å tilføre grønnsaksretter mye smak. Denne oppskriften er intet unntak.

Aubergine er dessuten en av de mest «kjøttaktige» grønnsakene og som det er lettest å lage mettende vegetarretter med. Den er derfor nyttig hvis du er en nybegynner i det å introdusere et mer grønnsaksbasert kosthold i din husholdning.

I det indiske kjøkken brukes ofte de små auberginene som for det meste selges i butikker med et internasjonalt vareutvalg. Men mindre auberginer fra vanlige butikker er fullt brukbare. De trenger bare litt lengre tid i pannen. 

Se alt det andre du kan bruke auberginer til 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Fylte auberginer Bharwa Baingan som i India

Fremgangsmåte

Varm opp 2 ss av oljen, tilsett kryddernellik, pepper og korianderfrø. Stek i 1 minutt, tilsett løk. Stek til løken er brun.

Tilsett kokos, rør til den er pent brun, ta av varmen, avkjøl og kjør blandingen til en jevn masse i kjøkkenmaskin. Tilsett vann om nødvendig.

Del hver aubergine i fire på langs, så de henger sammen i stilken.

Tips:
Om du ikke får tak i de små auberginene, kan du bruke 2-3 vanlige men da trenger de lengre koketid.

Bland kokosmassen med korianderblader, malte kryddere, tamarind, nøtter, sukker og salt. Fyll blandingen i auberginene, og hold av litt.

Rull poteter og løk i resten av massen.

Tips:
Du kan godt droppe poteter og løk og heller drysse resten av massen på toppen av auberginene som på bildet.

Varm oljen til den ryker, reduser varmen og ha i de fylte auberginene, potetene og løken. Dekk til og la det koke på svak varme uten å svi seg til grønnsakene er møre. Tilsett litt vann om nødvendig.

Om retten:
Denne retten kommer fra Maharashtra på Indias vestkyst, nord for Goa. Den er vanlig på landet, sammen med roti, og ofte bruker man ferske auberginer rett fra planten og tilbereder maten mens gjestene venter.

Serveres varmt med roti til. Slik lager du roti selv

Se alt det andre du kan bruke auberginer til 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: maayeka

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Brød med sellerifrø - Dana Roti fra India

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ts
stk

Fremgangsmåte

Lag en myk deig av mel, ghee, koriander, salt, sellerifrø og vann.

Del deigen i like store emner, omtrent 3 cm i diameter. Kjevle hvert emne flatt. Ha mel på bakebordet om nødvendig.

Varm en takke og legg rotiene på den. Demp varmen og la dem steke til overflaten bobler seg. Snu dem og pensle med litt olje.

Stek alle rotiene på samme måte. Serveres varme til en karrirett, yoghurt og pickles.

 

Sendt inn av

Foto: Arundhati Sathe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen