DAGENS RETT: Helgrillet oksemørbrad med pepperrotkrem

Dagens rett Helgrillet oksemørbrad med pepperrotkrem

(Tatiana Volgutova)

Legg et stort kjøttstykke på grillen og du får ekstra mye tilbake

På denne måten beholdes mest mulig av den gode smaken gjennom grillingen. Bare følg denne oppskriften fra grillkongen himself, Craig Whitson.

Oksekjøtt og pepperrot er en klassisk match. Her tas den med inn i et nytt univers, nemlig grilling. Og det fungerer som bare det. Det saftige kjøttet og den fete lett pikante sausen får tennene til å løpe i vann. Fall ikke for fristelsen til å bruke lettrømme, det blir ikke like godt. Og nå som melkefettet atter er oppe på agendaen, og forhåpentligvis for alvor er frikjent er det ingen grunn til å velge lettprodukter. For smaksforskjellen er himmelvid.

Se våre andre oppskrifter på kjøtt fra grillen 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Helgrillet oksemørbrad med pepperrotkrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1.5 kg
oksemørbrad
Pepperrotkrem:
3 dl
seterrømme
0.5 ts

Fremgangsmåte

Ha salt, godt med kvernet pepper, og et tynt lag hvitløkpulver, over hele kjøttstykket.

Svi av kjøttet på direkte varme.

Flytt kjøttet på indirekte varme, og sett i et steketermometer.

Ta ned lokket. Kjernetemperaturen vil vise 53 – 55 °C når kjøttet er klart.

Legg kjøttet på et skjærefjøl i minst 10-12 minutter. Dekk løst over med et aluminiumstelt mens kjøttet hviler.

Skjær kjøttet i skiver og server straks.

Tips:
Du kan bruke entrecote i et helt stykk.

Pepperrotkrem:
Bland alle ingredienser sammen i en bolle. Oppbevar sausen i kjøleskapet til den skal serveres. 

Server skiver av entrecôte med pepperrotkrem, grillet vårløk og grillet tomathalvdeler toppet med litt olivenolje, salt, pepper og revet parmesanost. Her kan du velge fritt når det gjelder karbohydrater. Poteter er naturlig følge.

Sendt inn av

Foto: Tatiana Volgutova

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen