Dagens rett

Hønsesalat med krabbe og lakserogn

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag
Foto: (Kondor83)

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag

Og da snakker vi ikke om høy begerføring og flerstemt sang, men derimot om en ekstra god vri på russisk salat som skal stamme fra Moskva.
24 Juli 2021 - 00:00

Kanskje kan russerne med denne oppskriften inspirere oss til å bruke mer høns? Det er i alle fall en ressurs vi er veldig dårlige til å utnytte. En av årsakene er at råvaren kun finnes i fryst form, og det oppleves for tungvint for hverdagsmåltidene. Som med dagens rett. Mens vi venter på at fersk høne skal dukke opp i butikken, kan vi bruke kylling som det jo er en overflod av. 

Har du hønsekjøtt for hånden, får det et solid smaksløft i denne oppskriften som altså inkluderer både saltagurk og krabbekjøtt, enten taskekrabbe eller kongekrabbe.

Se våre andre oppskrifter på russisk salat 

Her finner du mange andre russiske oppskrifter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Hønsesalat fra Moskva

Hønsesalat fra Moskva

Fremgangsmåte

Skjær agurkene i terninger og rør dem sammen med majonesen. La dette stå og trekke ca 30 minutter til 2 timer. Hå så i poteter og beinfritt hønsekjøtt, alt skåret i små terninger. Smak til med salt og pepper.

Legg salaten på fatet, pynt med salatblad, rensede krabbeklør og båter av hardkokte egg. Dryss til slutt over rikelig med nyhakket dill. Pynt eventuelt med lakserogn.

Tips:
På bildet er det brukt kongekrabbe i stedet for taskekrabbe. 

Tips:
Du kan godt posjere eggene.  

Tips:
Om du ikke har russiske saltagurker, kan du bruke franske cornichons eller norsk sylteagurk. Vår hjemlige er litt søtere så da må du justere med sitron. Alternativt kan du bruke fersk agurk som du salter i 15 minutter og skyller før du blander i majonesen. Du kan også bruke selskapserter som i en vanlig russisk salat.

Tips:
Du kan godt bruke kylling i stedet for høne. Velg da en halv grillet kylling og fjern skinnet. Eller stek to kyllingbryst, avkjøl og skjær opp. 

Her er det mange lekre retter med høns

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her