Dagens rett

Tacoburger

I dag blir det taco i burgerbrød
Foto: (LauriPatterson)

I dag blir det taco i burgerbrød

For noen er det å banne i kjerka, men du får like mye tacosmak med denne burgeroppskriften som du ellers er vant til.
Redaksjonen
10 April 2020 - 01:00

Burger eller taco? I dag behøver du ikke velge en gang. For ekstra god smak, lager du tacokrydderet selv, men du kommer også i mål med krydder fra pose. Trår du til med hjemmelagde burgerbrød og egenmekket salsa og rømmedressing, blir det fest i stua.

Flere saftige burgeroppskrifter finner du her 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Tacoburger

Tacoburger

Fremgangsmåte

Start med salsaen om du lager den selv. Ha alle ingrediensene i en blander og kjør til passe jevn mos. Sett til side.

Bland krydderet og kna 2 ss (ca halvparten) inn i kjøttdeigen.

Tips:
Resten av krydderet har du i en glass med lokk. 

Del i fire burgere og form den jevne, ca 2 cm tykke. Pensle med litt olje.

Tips:
Du kan bruke 1 pose med ferdigblandet tacokrydder. 

Tips:
Du kan bruke kvernet lam, svin eller storfe. Eller en vegetarisk kjøtterstatning. 

Varm en stekepanne med litt olje eller grillen og stek burgerne på begge sider i noen minutter.

Del burgerbrødene og stek eller grill dem på innsiden. 

Legg salaten på burgerbrødene, så burgeren og topp med salsa, rømmedressing, jalapeno i skiver, og revet cheddarost.

Tips:
Du kan godt bruke daggammelt brød i skiver i stedet for burgerbrød.

Du kan også prøve denne dressingen

Hjemmelagde hamburgerbrød

Hjemmelaget salsa

Her finner du flere fristende burgere

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hamburgerbrød som i Hellstrøms kjøkken

Hamburgerbrød som i Hellstrøms kjøkken

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i bollen til kjøkkenmaskinen. Bruk en elte-krok og elt i kjøkkenmaskinen i cirka 15 minutter, da skal alt være godt blandet.
  2. Dekk bollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted. Deigen skal heve til dobbel størrelse, og det kan ta 40-50 minutter.
  3. Ta deigen ut på kjøkkenbenken og strø mel over. Del den i to, og del hver halvdel i åtte biter.
  4. Rull dem til boller som legges på et stekebrett med bakepapir. Ha litt mel på hånden og klem bollene flate. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og la bollene heve til dobbel størrelse, cirka 30 minutter.
  5. Når de er ferdig hevet, pensler du dem forsiktig med pisket egg og strør over sesamfrø eller valmuefrø.
  6. Stek bollene midt i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter.

Her finner du mange deilige retter der du skal bruke hamburgerbrød til

Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eyvind Hellstrøm

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her