DAGENS RETT: Kålgryte Chorchori som i India

Dagens rett Kålgryte Chorchori som i India

(Andrei Lavrinov)

Så mye smak kan du få ut av et kålhode

Hodekål er supersunt og nesten gratis, men den trenger hjelp av krydder for å løfte seg ut av sitt litt traurige rykte. Det gjør denne oppskriften til gangs.

Du kan nesten kalle denne retten indisk surkål, bortsett fra at den ikke er sur, men krydret. Dens viktigste krydderretning er svarte sennepsfrø som også er ingrediens i krydderblandingen panch phoron som er en blanding av hele frø.

Om du ikke får tak i panch phoron, kan du lage den selv ved å bruke like deler bukkehornkløver, nigella, spisskummen, svarte sennepsfrø og fennikel som ristes i tørr panne før bruk.

Se alt det andre du kan lage med hodekål

 Her finner du mange oppskrifter på indiske retter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Kålgryte Chorchori som i India

Fremgangsmåte

Start med å kjøre sennepsfrø, ingefær, chili og gurkemeie til en grov masse i hurtigmikser med 2 ts vann.

Varm 4 ss av oljen i en panne og ha i løk. Stek løken gyllen og ha i kålen. Stek under omrøring til kålen er blank. Tilsett krydderblandingen og salt.

Tips:
I denne oppskriften skal det egentlig brukes sennepsolje (mustard oil), men den som selges i Norge merkes med "kun til utvortes bruk". Årsaken er at innholdet av en type fettsyrer er for høyt.  Rapsolje er en mye mildere slektning.

Tilsett 4 ss vann og kok videre til kålen er ferdig, men fortsatt sprø. Ta av varmen.

Varm resten av oljen i en annen kjele og ha i panch phoron. Når den freser, hell oljen og frøblandingen over kålen. Rør godt.

Varm opp slik at krydder og grønnsaker blandes godt. Serveres varmt.

Tips:
Om du ikke får tak i panch phoron som er en blanding av hele frø, kan du lage den selv ved å bruke like deler bukkehornkløver, nigella, spisskummen, svarte sennepsfrø og fennikel.

 Her finner du mange oppskrifter på indiske retter

Og her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Andrei Lavrinov

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen