DAGENS RETT: Veganske linseboller med hampfrø

Dagens rett Veganske linseboller med hampfrø

(gerenme)

Klar for å prøve veganske boller til middag?

Linser er en formidabel proteinkilde og minst like smaksrik som kjøtt. I tillegg er disse veganske bollene proppfulle av andre godsaker som gir deg energi og styrke.

Du har kanskje sett dem i butikken allerede, posene eller boksene med hampfrø, quinoa og chiafrø, men ikke helt fått med deg hva du skal bruke dem til? De er yndete ingredienser i det veganske kjøkken fordi de bidrar med smak og sunnhet.

Se alt du kan lage med quinoa

De tilhører kategorien supermat, altså matvarer med ekstra høyt innhold av det kroppen trenger mest. Hampfrø topper listen av sunnhet og er derfor en ekstra populær ingrediens.

Hampfrø er en av 2018s hotteste ingredienser

Og om du stusser over at hamp skal være så sunt når selve planten er forbudt å dyrke, så er det gitt dispensasjon for hampfrø uten skall som altså ikke kan spire. De er garantert fri for tetrahydrocannabinol  (THC)  som er det rusgivende stoffet i hasj. Dagens middag er derfor rusfri, men du får likevel gode drikkeforslag til, for det smaker godt med et glass vin eller øl til disse bollene. 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Veganske linseboller med hampfrø

Fremgangsmåte

Skyll bønnene i kaldt vann og la dryppe av seg. 

Ha alt bortsett fra brødsmulene i en foodprocessor og kjør i 30 sekunder på middels styrke. Sjekk at massen henger sammen og at det er mulig å forme boller. Bruk en skje til hjelp. Rull bollene i brødsmuler. Varm olje i en panne og stek bollene til pent gylne på alle sider.

Du kan også steke dem i ovnen. Sett bollene på et stekebrett dekket med bakepapir. Drypp over litt olje. Stek ved 180 grader i 15 minutter eller til bollene er gylne.

Server bollene med en tomatsaus eller sursøt saus.

Tips:
Havremel lager du ved å ha lettkokte havregryn i en foodprocessor eller blender. Får du ikke tak i mandelmel, kan du doble mengden havremel i stedet.

Hampfrø er en av 2018s hotteste ingredienser

Se alt du kan lage med quinoa

Her finner  du mange flere grønnsaksretter eller vegetarretter

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Les mer om indisk matfilosofi

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: gerenme

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Klubbkokken serverer: Biff tartar

Gamle helter lever evig

Noen matretter nekter å dø ut. På lik linje med musikkens store helter finner de ofte sin vei til mang et ungt kokkehjerte. Her lever de et langt og kjærlig liv, og opplever renessanse på renessanse. Deres nærvær foreviget på restaurantmenyer verden over. En av disse rettene er biff tartar Les hele saken

Til toppen