DAGENS RETT: Krabbesuppe med urteolje

Dagens rett Krabbesuppe med urteolje

(Esten Borgos)

Så enkelt lager du en fiskesuppe som du kommer til å få skryt av

En god fiskesuppe trenger god fiskekraft og litt til som grønnsaker og som her, litt krabbekjøtt. Et festmåltid i seg selv med godt brød til.

Er du et sted som byr på gode fiskemuligheter og dermed god fangst, må du lage fiskekraft av overskudd eller avskjær. Det blir det mange gode middager av fremover.

Slik lager du fiskekraft selv

Har du ikke egenfanget fisk eller selvlaget fiskekraft, kan du godt bruke kraften du finner i butikken, fryst, fersk eller konsentrert. Eller lage den av buljongterning. I så fall ville jeg spandert litt ekstra fisk i suppa, enten mer krabbekjøtt eller biter av fersk fisk.

Se våre andre oppskrifter på krabbesuppe

Og her er våre fiskesupper

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Krabbesuppe med urteolje

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
2.5 dl
Urteolje:
1 ss
stk

Fremgangsmåte

Rens krabbeklør og ta ut kjøttet.

Skjær gulrot, persillerot og det hvite av purren i tynne strimler. Kok fiskekraft, hvitvin og kremfløte inn til ca. to tredeler, eller til kraftig og god smak. Gi grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann, og la dem renne godt fra seg. 

Slik lager du fiskekraft selv

Urteolje:
Finhakk persille og dill, og pisk sammen med olivenolje og salt.

Vend grønnsakene inn i urteoljen.

Server suppen i varme tallerkener, legg i krabbekjøtt og grønnsaker, og drypp litt olivenolje over.

Tips:
Urteoljen holder seg i tett glass i kjøleskapet i minst 1 uke.

Se våre andre oppskrifter på krabbesuppe

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Esten Borgos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen