Dagens rett

Asiatisk potetsalat

Lag denne fargerike salaten til middag, og med nypotet blir den fantastisk

Lag denne fargerike salaten til middag, og med nypotet blir den fantastisk

Jo mer fristende maten ser ut, jo bedre blir stemningen rundt matbordet. Denne potetsalaten får følge av det du har i kjøleskapet. En utmerket måte å bli kvitt rester på.
18 Juni 2023 - 23:05

Denne asiatiskinspirerte potetsalaten er utrolig frisk og god og det er er selvfølgelig ikke noe i veien for å gi den en plass på koldtbordet eller i piknikkurven.

Kjøtt eller fisk til - men ikke nødvendig
Der er det også rom for andre salater. Vi har mange smakfulle salater i vår kokebok. Det finnes mye god skinke i butikken, fra både fjern og nær, mer eller mindre salt, røykt eller urøykt, men aller best er den hvor modningstiden er antydet. Og da bør du helst gå for 12 måneder eller mer. Aller best smaker skinke nyskåret, men da bør den også spises innen noen dager.

Enda flere vrier på potetsalaten finner du her

Potetsalat smaker også fortreffelig i selskap med grillet kjøtt. Eller bare noen kule pølser. Denne potetsalaten trives også veldig godt sammen med rester fra helgens sjømatmiddager - enten det er reker eller fisk - men også noen skiver røykelaks eller

Går du for vegetarvrien, er tofu perfekt oppi. For ovo-lacto-vegetariansere, er biter av mozzarella, kokt egg eller grillet halloumi, supre kombinasjoner med denne spicy potetsaalten.  

Asiatisk potetsalat

Asiatisk potetsalat

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver.
  2. Skjær purre, reddik og paprika i skiver, finhakk chili og gressløk.
  3. Ha alt over i en bolle og bland lett.
  4. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over potetsalaten.
  5. Vend forsiktig slik at dressingen fordeler seg godt.

Her finner du oppskrifter til veldig mange andre salater.

Lyst på en annen potetsalat?

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her