Den saftige og litt fete smaken av and kombinerer utrolig godt med syrlig kål. Basen for vinkålen er fermentert kål, som du kan kjøpe ferdig i glass eller lage selv.
Se alt det gode du kan lage med and
Prøv denne oppskriften på fermentert kål
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
And med vinkål
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gjør anden gryteferdig og krydre den inn- og utvendig med salt, pepper og merian. Legg den i en ovnspanne med brystet ned. Tilsett et par kopper kokende vann og la den steke ved 160 C i 30 minutter.
Vend anden og stek den ytterligere 90 minutter. Tilsett om nødvendig litt mer vann under stekingen og øs av og til.
Løsne på et av lårene eller stikk en stekenål inn i kjøttet. Når saften som siver ut er klar, ikke rødaktig, er anden ferdigstekt.
Skrell løkene, finhakk dem og surr dem gylne og klare i andefett i en tykkbunnet gryte, som er stor nok til at det blir plass til kålen. Skrell eplet, skjær det i små terninger og bland disse i løken sammen med pepperkorn, enerbær og laurbærblad. Legg kålen oppå og tilsett 1 dl kokende vann og 2 dl hvitvin. Legg lokk på gryten og la kålen stå og putre ca 30 minutter. Ta så lokket av, skru varmen opp og kok all væske helt inn.
Del opp anden i passende store stykker og server disse på en seng av tilbehøret. Hell sjyen fra ovnspannen over til slutt.
Du kan selvsagt lage den gjærete kålen selv. Prøv denne oppskriften.
Se alt det gode du kan lage med and
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: Zoryanchik
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Boon Mariage Parfait Geuze 2016
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 69,50 Basisutvalget -
92 Poeng
Cuvée De Ranke
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 155,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Mastrojanni Rosso di Montalcino 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 355,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Kühling-Gillot Nierstein Riesling Trocken 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 230,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Principiano Dosset 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
94 Poeng
Barmés-Buecher Hengst Riesling Grand Cru
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 439,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Hardangergutane Fjellskrent Sider
Norge
Volum: 0.750 Pris: 179,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Gravillas A Fleur de Peau 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 274,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Fernand & Laurent Pillo Volnay
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 459,00 Bestillingsutvalget