Burgere er mer populære enn noensinne, og kan lages av alle ingredienser fra så vel fjøs som hav og jord. I dag har vi valgt laks som jo er både smaksrik og lett tilgjengelig, også den økologiske som er å foretrekke om du må velge oppdrett.
Denne oppskriften er perfekt for travle hverdager, men det er ikke noe hverdagslig over smaken. Har du lyst på det lille ekstra, er ovnsbakte rotgrønnsaker det perfekte følget.
Og her finner du flere gode lakseretter
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Lakseburger med kremostdressing
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Finhakk eller grovmal laksefileten og rør inn gressløk, salt og pepper.
Form fire flate kaker og stek dem gylne og akkurat gjennomstekte i smør over middels høy varme, 2 - 3 minutter på hver side.
Rist brødskivene, gjerne i grillpanne, del dem i to og legg en burger på den ene halve skiven sammen med salat, tomater og agurk. Dekk med den andre skiven.
Rør sammen kremost og fløte og legg en skje på hver burger. Det smaker også godt med litt revet sitronskall i dressingen.
Du kan også bruke en annen dipp eller saus om du ønsker.
Pynt med en agurkskive og en minitomat.
Server gjerne med en god salat , ovnsbakte rotgrønnsaker eller gode poteter ved siden av.
Sendt inn av Godfisk.no
Foto: Kim Holthe