Dagens rett

Lam og auberginer - enkel moussaka

Med dette til middag drømmer du deg tilbake til sommerferier som har vært - og som trolig ikke blir noe av i år

Med dette til middag drømmer du deg tilbake til sommerferier som har vært - og som trolig ikke blir noe av i år

Men smaken av Hellas og resten av Middelhavet kan vi gjenskape daglig på eget kjøkken. Denne retten vil du elske.
Aase E. Jacobsen
17 April 2020 - 02:00

Moussaka er selve nasjonalretten i Hellas, i hvert fall er det en av de mest populære valgene for mange hellasfarere. Det finnes utallige oppskrifter på kombinasjonen av auberginer og lammekjøtt, som alle påberoper seg  være den mest autentiske. Denne vrien smaker bare godt og er lett å lage, selv om den trenger halvannen time i ovnen. Det gir deg veldig god tid til å bli sulten.

Se våre andre oppskrifter på moussaka 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Lam og auberginer - enkel moussaka

Lam og auberginer - enkel moussaka

Fremgangsmåte

Skjær auberginene i 1/2 cm's skiver. Vend dem i olje. Hell oljen i en panne og stek løken gylden. Tilsett karbonaden, hvitløk, brødet (klem ut melken først), egg, persille, parmesan og krydder. Bland alt godt.

Fordel auberginskivene i bunnen og langs kanten av en ildfast form. Hell over halvparten av kjøttdeigen og legg resten av auberginskivene oppå. Dernest resten av kjøttet. Tilslutt dekkes alt med et lag auberginskiver. Dekk med folie. Stek i vannbad i ovnen ved 180 grader i 1 1/2 time.

Serveres lun med tomatsaus  - eller en rask vri laget av knuste tomater kokt opp med litt olivenolje, knust hvitløk og frisk hakket basilikum.

Tips: Om du ikke får tak i lammekjøttdeig, kan du bruke karbonade av storfe.

Se våre andre oppskrifter på moussaka 

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her