iStock-1033973916

Dagens rett Lun nypotetsalat med røkt ørret

iStock-1033973916 (Lilechka75)

Smaken av norsk sommer er deilig nypotet og delikat fisk

God både varm eller kald. Sittende til bords eller pakket med til piknik. I regnvær eller godvær. Prøv den du også.

Svært få ting sier norsk sommer som nypoteter. Disse ferske og gyllne smaksbombene er en delikatesse som fortjener å spille hovedrollen på tallerkenen når de endelig er i sesong. Og i denne salaten får de lov til å boltre seg.

Potetsalat er perfekt middagssalat når været ikke helt har slått om, og vi fortsatt har behov for litt fylde. Oljebaserte potetsalater er ofte mer delikate og allsidige enn sin kremede motpart, og hever den gode smaken av nypotet, heller enn å maskere den. Servert lune, trekker potetene til seg smaken av den deilige viniagretten og de friske urtene, og skaper store smaksopplevelser. 

I denne oppskriften kan du virkelig forvente en symfoni av smaker der røkt ørret, salte kapers, syrlig dressing og frisk dill bringes sammen av de litt søte, jordlige og aldeles nydelige nypotetene. Dette er en oppskrift du bare må smake.

Finn flere tips og oppskrifter med nypotet her

Skaff deg dagens rett som e-post

Lun nypotetsalat med røkt ørret

Fremgangsmåte

Kok opp potetene i en stor kjele med godt saltet vann. Ta tiden fra vannet koker, og la potetene koke i 10-15 minutter til de er møre.

Mens potene koker, visper du sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper, sett til side.

Sil vannet av potetene når de er møre, og skyll potetene raskt i iskaldt vann til de er håndterlige. Del potetene i to, og plasser i en salatbolle, sammen med rødløk og ørret. Hell dressingen over i salatbollen, og bland godt. Server salaten lun, med litt ekstra kapers og dilltopper til pynt. 

Her finner du flere deilige potetsalater

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Lilechka75

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen