DAGENS RETT: Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Dagens rett Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Slik bruker du restene etter rakefisklaget

Det er ikke noe som er tristere enn å kaste mat, og restene etter rakefisklaget får nytt liv med enkle grep. Bare se her.

Rakefisk er en råvare som har vært gjennom en fermentering og har derfor bedre holdbarhet enn kanskje mange tror. Så om det etter det årlige rakefisklaget blir fisk igjen, pakk den godt inn og legg den i kjøleskapet, så kan du skape ny feststemning dagene etter. 

Se våre andre forslag til alternative måter å servere rakefisk på

Er du i tvil om hva du skal servere av drikke til rakefisk, se her

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 pakke(r)
1 stk
1 pakke(r)
Snøfrisk
1 pakke(r)

Fremgangsmåte

Del rakefiskfileten i passe store skiver. 

Skrell og skjær gule beter i tynne skiver. Kok i lettsaltet vann i 4 minutter. De skal fortsatt ha tyggemotstand. Hell av vannet og avkjøl. Ha i en bolle, klem over sitronsaft og smak til med salt og pepper, og en klype sukker, men det er ikke nødvendig. 

Kok sukkererter i 2 minutter. Skyll i iskaldt vann. 

Pisk Snøfrisk og yoghurt til luftig krem. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft. 

Legg sukkererter og beteskiver lagvis i bunnen. Fordel kremen og dernest rakefisken over og topp med svarte sesamfrø og frisk dill. Litt grønn olje på toppen gjør også susen.

Slik lager du grønn olje selv

Flere deilig oppskrifter med rakefisk

Dette drikker du til rakefisk

Slik lager du et skikkelig rakefisklag

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen