Dagens rett

Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Slik bruker du restene etter rakefisklaget

Slik bruker du restene etter rakefisklaget

Det er ikke noe som er tristere enn å kaste mat, og restene etter rakefisklaget får nytt liv med enkle grep. Bare se her.
20 November 2018 - 02:01

Rakefisk er en råvare som har vært gjennom en fermentering og har derfor bedre holdbarhet enn kanskje mange tror. Så om det etter det årlige rakefisklaget blir fisk igjen, pakk den godt inn og legg den i kjøleskapet, så kan du skape ny feststemning dagene etter. 

Se våre andre forslag til alternative måter å servere rakefisk på

Er du i tvil om hva du skal servere av drikke til rakefisk, se her

Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Rakefisk med geitostkrem gule beter, sukkererter, dill og svarte sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Del rakefiskfileten i passe store skiver. 
  2. Skrell og skjær gule beter i tynne skiver. Kok i lettsaltet vann i 4 minutter. De skal fortsatt ha tyggemotstand. Hell av vannet og avkjøl. Ha i en bolle, klem over sitronsaft og smak til med salt og pepper, og en klype sukker, men det er ikke nødvendig. 
  3. Kok sukkererter i 2 minutter. Skyll i iskaldt vann. 
  4. Pisk Snøfrisk og yoghurt til luftig krem. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft. 
  5. Legg sukkererter og beteskiver lagvis i bunnen. Fordel kremen og dernest rakefisken over og topp med svarte sesamfrø og frisk dill.
  6. Litt grønn olje på toppen gjør også susen.

Slik lager du urteolje selv på 15 minutter

Flere deilig oppskrifter med rakefisk

Dette drikker du til rakefisk

Slik lager du et skikkelig rakefisklag

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her