DAGENS RETT: Reinskav i burgerbrød

Dagens rett Reinskav i burgerbrød

(Matprat)

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli

Reinskav er en forholdsvis rimelig luksus som alle kan unne seg og som ikke minst er lett og rask å lage, uten å måtte kompromisse på kvalitet og smak.

Selv i den minste dagligvarebutikk finnes reinskav, finnbiff eller suovas som er navnet på samisk.  Den mest urnorske hurtigmaten som finnes, men som aldri har vært innom noen fabrikk og dermed har med seg den rene gode smaken av norsk ubesudlet natur. 

Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr  

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Suovas - reinskav - i brioche - burgerbrød

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ss
0.5 stk

Fremgangsmåte

Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.

Varm en stekepanne og ha i litt smør. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek det til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.

Tilsett honning og soya og kok det til det begynner å tykne. Har det blitt for tykt så kan du tilsette litt vann.

Vask grønnkålblader og rødkål, fjern stilker og kutt dem i fine strimler. Bland grønnsakene sammen med sesamolje og sitronsaft. Sett til side.

Rør sammen snøfrisk og pepper.

Grill eller varm briochebrødene. Bre over snøfrisk, legg på kålsalat og stekt suovas og topp med sesamfrø.

Server gjerne med søtpotetchips eller ovnsstekte potetbåter.

Du kan også bruke vanlig reinsdyrskav i stedet for suovas, som er røkt reinsdyrskav.'

Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen