Dagens rett

Rødbetemarinert gravlaks med pepperrotmajones

Lag gravlaksen nå - og gi den ekstra farge med rødbeter
Foto: (ChefPhotography)

Lag gravlaksen nå - og gi den ekstra farge med rødbeter

I denne oppskriften får den klassiske gravlakssmaken følge av både rødbeter, pepperrot og appelsin. Det gir ekstra god smak.
18 Desember 2018 - 02:00

Det beste du kan gjøre med hele laksesider er å lage gravlaks - da har du alltid noe godt å by på og smaken holder seg hele jula til ende (men ikke til påske).

Ved å marinere gravlaksen - enten din egen eller den du kjøper i rødbeter, får du et fint fargespill samtidig som smaken dreier seg i mer fruktig-jordlig retning. Kanskje dette blir din nye favoritt. 

Se våre andre oppskrifter på gravlaks

Rødbetemarinert gravlaks med pepperrotmajones

Rødbetemarinert gravlaks med pepperrotmajones

Fremgangsmåte

  1. Bland sukker og salt og gni inn kjøttsiden av laksefileten. Fordel dill over og dekk til med plast. Legg lett press på og sett i kjøleskap i 1 døgn. Snu og la ligge ett døgn til. 
  2. Tips:
    Hvis du har to laksesider er det aller best. Da legger du dem med kjøttsiden mot hverandre. 
  3. Du kan godt bruke ferdig gravlaks i hele stykker til denne retten. 
  4. Rødbetemarinade:
    Skrell rødbeter, del opp i biter og ha i en blender sammen med saften og det finrevne skallet av appelsinen. Fordel massen over den marinerte laksen og la ligge 1 døgn i kjøleskapet. 
  5. Servering:
    Skrap forsiktig bort rødbeter og dill. Skjær gravlaksen i tynne skiver og legg utover et serveringsfat. 
  6. Pepperrotmajones:
    Pisk majones og creme fraiche. Rør inn finrevet pepperrot og smak til med hvit pepper og salt samt gjerne litt appelsinsaft.

Tips:
Du kan godt bruke pepperrot fra tube.

Ha majones over gravlaksen og dryss over finhakket dill og fennikel i tynne strimler som er vendt i appelsinsaft og litt rapsolje.

Mange spennende oppskrifter med gravlaks finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her