DAGENS RETT: Rødbetemarinert gravlaks med pepperrotmajones

Dagens rett Rødbetemarinert gravlaks med pepperrotmajones

(ChefPhotography)

Lag gravlaksen nå - og gi den ekstra farge med rødbeter

I denne oppskriften får den klassiske gravlakssmaken følge av både rødbeter, pepperrot og appelsin. Det gir ekstra god smak.

Det beste du kan gjøre med hele laksesider er å lage gravlaks - da har du alltid noe godt å by på og smaken holder seg hele jula til ende (men ikke til påske).

Ved å marinere gravlaksen - enten din egen eller den du kjøper i rødbeter, får du et fint fargespill samtidig som smaken dreier seg i mer fruktig-jordlig retning. Kanskje dette blir din nye favoritt. 

Se våre andre oppskrifter på gravlaks

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Rødbetemarinert gravlaks med pepperrotmajones

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 dl
0.5 stk
0.5 pakke(r)
Pepperrotmajones:
1 pakke(r)
0.5 pakke(r)
0.5 stk

Fremgangsmåte

Bland sukker og salt og gni inn kjøttsiden av laksefileten. Fordel dill over og dekk til med plast. Legg lett press på og sett i kjøleskap i 1 døgn. Snu og la ligge ett døgn til. 

Tips:
Hvis du har to laksesider er det aller best. Da legger du dem med kjøttsiden mot hverandre. 

Du kan godt bruke ferdig gravlaks i hele stykker til denne retten. 

Rødbetemarinade:
Skrell rødbeter, del opp i biter og ha i en blender sammen med saften og det finrevne skallet av appelsinen. Fordel massen over den marinerte laksen og la ligge 1 døgn i kjøleskapet. 

Servering:
Skrap forsiktig bort rødbeter og dill. Skjær gravlaksen i tynne skiver og legg utover et serveringsfat. 

Pepperrotmajones:
Pisk majones og creme fraiche. Rør inn finrevet pepperrot og smak til med hvit pepper og salt samt gjerne litt appelsinsaft.

Tips:
Du kan godt bruke pepperrot fra tube.

Ha majones over gravlaksen og dryss over finhakket dill og fennikel i tynne strimler som er vendt i appelsinsaft og litt rapsolje.

Mange spennende oppskrifter med gravlaks finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: ChefPhotography

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen