Rødbetemarinert gravlaks med pepperrotmajones
Foto: ChefPhotography

Rødbetemarinert gravlaks med pepperrotmajones

Ved å marinere gravlaksen i rødbeter, får du et fint fargespill samtidig som smaken dreier seg i mer fruktig-jordlig retning.

Fremgangsmåte

  1. Bland sukker og salt og gni inn kjøttsiden av laksefileten. Fordel dill over og dekk til med plast. Legg lett press på og sett i kjøleskap i 1 døgn. Snu og la ligge ett døgn til. 
  2. Tips:
    Hvis du har to laksesider er det aller best. Da legger du dem med kjøttsiden mot hverandre. 
  3. Du kan godt bruke ferdig gravlaks i hele stykker til denne retten. 
  4. Rødbetemarinade:
    Skrell rødbeter, del opp i biter og ha i en blender sammen med saften og det finrevne skallet av appelsinen. Fordel massen over den marinerte laksen og la ligge 1 døgn i kjøleskapet. 
  5. Servering:
    Skrap forsiktig bort rødbeter og dill. Skjær gravlaksen i tynne skiver og legg utover et serveringsfat. 
  6. Pepperrotmajones:
    Pisk majones og creme fraiche. Rør inn finrevet pepperrot og smak til med hvit pepper og salt samt gjerne litt appelsinsaft.

Tips:
Du kan godt bruke pepperrot fra tube.

Ha majones over gravlaksen og dryss over finhakket dill og fennikel i tynne strimler som er vendt i appelsinsaft og litt rapsolje.

Mange spennende oppskrifter med gravlaks finner du her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 17. september

Eksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana

Bli med på en unik vinopplevelse den 17. september. Dette er en sjelden mulighet til å smake og sammenligne viner fra ulike årganger og deler av Toscana.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her