Bland sukker og salt og gni inn kjøttsiden av laksefileten. Fordel dill over og dekk til med plast. Legg lett press på og sett i kjøleskap i 1 døgn. Snu og la ligge ett døgn til.
Tips:
Hvis du har to laksesider er det aller best. Da legger du dem med kjøttsiden mot hverandre.
Du kan godt bruke ferdig gravlaks i hele stykker til denne retten.
Rødbetemarinade:
Skrell rødbeter, del opp i biter og ha i en blender sammen med saften og det finrevne skallet av appelsinen. Fordel massen over den marinerte laksen og la ligge 1 døgn i kjøleskapet.
Servering:
Skrap forsiktig bort rødbeter og dill. Skjær gravlaksen i tynne skiver og legg utover et serveringsfat.
Pepperrotmajones:
Pisk majones og creme fraiche. Rør inn finrevet pepperrot og smak til med hvit pepper og salt samt gjerne litt appelsinsaft.
Tips:
Du kan godt bruke pepperrot fra tube.
Ha majones over gravlaksen og dryss over finhakket dill og fennikel i tynne strimler som er vendt i appelsinsaft og litt rapsolje.
Mange spennende oppskrifter med gravlaks finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig