Dagens rett

Sildesalat med appelsin, druer, vårløk og valnøtter

Liker du waldorfsalat, liker du denne med sild
Foto: (Andrey Zhuravlev)

Liker du waldorfsalat, liker du denne med sild

Og liker du ikke sild, kan du bruke makrell, ørret eller laks i denne vårlige vrien på en salat som både smaker fortreffelig som hovedrett som på et koldtbord eller til brunsj. 
Aase E. Jacobsen
16 April 2019 - 01:00

Pakkene eller boksene med spekt eller krydret sild har en tendens til å bli forbigått når folk jakter raske middagsalternativer i hverdagen.

Her er sild den foretrukne fastfooden

Og det er dumt for ikke bare blir du snill av å spise sild, den er supersunn og smaker veldig godt. Samt ikke minst er det en veldig fleskibel råvare som du kan trylle med på kjøkkenet.

I denne salaten kan du bruke enten kryddersild, som demper den markante sildesmaken, eller spekesild, som altså har en renere karakter. 

Se våre andre retter med sild 

Skaff deg dagens rett som e-post 

Sildesalat med appelsin, druer, vårløk og valnøtter

Sildesalat med appelsin, druer, vårløk og valnøtter

Fremgangsmåte

Vann ut sildefiletene i 30 minutter. 

Skrell appelsinen og del opp i båter, dernest fileter ved å fjerne skinnet på båtene. Del så hver filet opp i 3-4 biter. Skjær vårløk i tynne skiver. Del druene i to, fjern evt steiner. 

Pisk kesam, majones, sitronsaft og paprikapulver. 

Ta opp sildefiletene, tørk av dem og skjær i terminger a ca 2x2 cm. Bland med frukten og nøttene i en bolle. Vend inn dressingen og bland godt. Smak til med evt mer sitronsaft og noen dråper honning.

Dryss over sitronmelisse før servering. 

Rugbrød smaker veldig godt til.

Tips:
For en lettere vri, bruk yoghurt naturell gresk type i stedet for majones.
For en mildere salat, bruk spekesildfileter som vannes ut en time.
Du kan også bruke kaldrøykt makrell eller røykelaks i denne salaten. 

Her er sild den foretrukne fastfooden

Se våre andre retter med sild

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her