Selv om denne suppen ikke inneholder kjøtt, er den mektig. Linsene bidrar med ekstra magefølelse, og krydderstyrken med ekstra munnfølelse.
Dagens rett
Skap fargeglede rundt middagsbordet
En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.
Aase E. Jacobsen
13 November 2025 - 00:17
Krydret gulrotsuppe med linser
Fremgangsmåte
- Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
- Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
- Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.
- Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.
- Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.
- Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.
Tips:
Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
Tyskland
Volum: 0.75 l Pris: 215.90 kr Basisutvalget87 POENG -
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå