Dagens rett

Krydret gulrotsuppe med linser

Skap fargeglede rundt middagsbordet

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med lett chilibitt frisker opp en vinterdag.
Aase E. Jacobsen
04 Mai 2020 - 02:00

Selv om denne suppen ikke inneholder kjøtt, er den mektig. Linsene bidrar med ekstra magefølelse, og krydderstyrken med ekstra munnfølelse. 

Se våre andre oppskrifter på gulrotsuppe

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Krydret gulrotsuppe med linser

Krydret gulrotsuppe med linser

Fremgangsmåte

  1. Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
  2. Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
  3. Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.
  4. Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.
  5. Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.
  6. Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.

Tips:
Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok
Ukens drink

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok

Men drinken må du altså på Himkok for å smake. Vel verd turen. Selv kan du eksperimentere med utgangspunkt i oppskriften på en mer klassisk Old Fashioned, takket være tips fra Himkok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Innom taxfreebutikken? Fyll opp barskapet med dette
+
Tester

Innom taxfreebutikken? Fyll opp barskapet med dette

Det er nemlig de sterkeste flaskene som er de mest interessante blant taxfree-nyhetene. Med et par unntak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør fredagen fantastisk med en beefsandwich
Dagens rett

Gjør fredagen fantastisk med en beefsandwich

Til denne amerikanske klassikeren kan du fint bruke roastbiff fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok
Ukens drink

Slik serveres klassikeren Old Fashioned på verdens 10. beste bar - Himkok

Men drinken må du altså på Himkok for å smake. Vel verd turen. Selv kan du eksperimentere med utgangspunkt i oppskriften på en mer klassisk Old Fashioned, takket være tips fra Himkok.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her