DAGENS RETT: Krydret gulrotsuppe med linser

Dagens rett Krydret gulrotsuppe med linser

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med lett chilibitt frisker opp en vinterdag.

Selv om denne suppen ikke inneholder kjøtt, er den mektig. Linsene bidrar med ekstra magefølelse, og krydderstyrken med ekstra munnfølelse. 

Se våre andre oppskrifter på gulrotsuppe

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Krydret gulrotsuppe med linser

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss
1 stk
600 g
2 ss
5 dl

Fremgangsmåte

Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.

Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.

Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.

Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.

Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.

Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.

Tips:
Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.

Se våre andre oppskrifter på gulrotsuppe

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen