Dagens rett

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Slik gjør du torsken torsdagslekker

Slik gjør du torsken torsdagslekker

Nå er det måneder med "r" i, og det i overskuelig framtid. Og torsken er atter fast i fisken. Denne oppskriften vil få alle til å glede seg til middag.
Redaksjonen
29 November 2018 - 01:00

Torsk er en av våre flotteste råvarer fra havet, men selv torsk kan lages kjedelig. Det skal imidlertid ikke så mye til - bare litt hjemmelaget potetstappe og pesto, og vips så hr du en rett alle vil slåss om siste biten av.

Flere spennende torskeretter finner du her 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Fremgangsmåte

Start med pestoen. Den holder seg i kjøleskap i minst 1 uke.

Bland hvitløk, basilikumblad, pinjekjerner og parmesan i food-processor og kjør det til en glatt masse.

Spe litt om gangen med olje til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

Potetpuréen:
Skrell og skjær poteter og jordskokker i terninger og kok dem i usaltet vann til de er godt møre.
 

Sil kokevannet fra og damp poteter og jordskokker godt. Mos og rør inn smør og fløte til en luftig mos.

Smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering. Rist skinken over middels høy varme i en tørr stekepanne til den er sprø.

Grønnsakene:
Rens grønnsakene og skjær dem i små terninger. Gi dem et raskt oppkok (forvell) i lettsaltet vann i 1-2 minutter.
 
Fisken:
Kok opp ½ l vann med 1 ss salt til fisken. Skjær fisken i fire jevnstore stykker og la den trekke rett under kokepunktet (posjere) i ca. 5 minutter.
 

FLere deilige torskeretter finner du her

Servering:
Fordel puréen på varme tallerkener, legg fisken over. Legg en skive skinke på fisken. Fordel grønnsakene rundt og drypp pesto rundt.
 

Les mer om den kritthvite delikatessen og få gode tips her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her