Dagens rett

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Slik gjør du torsken torsdagslekker

Slik gjør du torsken torsdagslekker

Nå er det måneder med "r" i, og det i overskuelig framtid. Og torsken er atter fast i fisken. Denne oppskriften vil få alle til å glede seg til middag.
Redaksjonen
29 November 2018 - 02:00

Torsk er en av våre flotteste råvarer fra havet, men selv torsk kan lages kjedelig. Det skal imidlertid ikke så mye til - bare litt hjemmelaget potetstappe og pesto, og vips så hr du en rett alle vil slåss om siste biten av.

Flere spennende torskeretter finner du her 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Fremgangsmåte

Start med pestoen. Den holder seg i kjøleskap i minst 1 uke.

Bland hvitløk, basilikumblad, pinjekjerner og parmesan i food-processor og kjør det til en glatt masse.

Spe litt om gangen med olje til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

Potetpuréen:
Skrell og skjær poteter og jordskokker i terninger og kok dem i usaltet vann til de er godt møre.
 

Sil kokevannet fra og damp poteter og jordskokker godt. Mos og rør inn smør og fløte til en luftig mos.

Smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering. Rist skinken over middels høy varme i en tørr stekepanne til den er sprø.

Grønnsakene:
Rens grønnsakene og skjær dem i små terninger. Gi dem et raskt oppkok (forvell) i lettsaltet vann i 1-2 minutter.
 
Fisken:
Kok opp ½ l vann med 1 ss salt til fisken. Skjær fisken i fire jevnstore stykker og la den trekke rett under kokepunktet (posjere) i ca. 5 minutter.
 

FLere deilige torskeretter finner du her

Servering:
Fordel puréen på varme tallerkener, legg fisken over. Legg en skive skinke på fisken. Fordel grønnsakene rundt og drypp pesto rundt.
 

Les mer om den kritthvite delikatessen og få gode tips her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her