Dagens rett

Helstekt kveite med rosmarin, hvitløk og sitron

Slik har du kanskje ikke laget kveite før

Slik har du kanskje ikke laget kveite før

Får du tak i en hel småkveite, bør du absolutt prøve å tilberede den på denne måten. Den hele fisken gir ekstra wowfølelse. Og ikke minst mye smak.
Aase E. Jacobsen
10 Juni 2017 - 02:03

Fordelen med å steke kveita hel med ryggbeinet er at du beholder mest mulig smak og den forblir saftig. Du må imidlertid passe på å  ikke oversteke, så følg oppskriften.

Du kan selvsagt lage denne  retten med andre typer flatfisk som piggvar eller slettvar. Og den kan sågar lages på grillen men da med indirekte grilling. 

Les mer om indirekte grilling her 

Se disse oppskriftene på helstekt fisk 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Helstekt kveite med rosmarin, hvitløk og sitron

Helstekt kveite med rosmarin, hvitløk og sitron

Fremgangsmåte

  1. Kveite:
    Skjær små snitt i kveita. Fyll hver av snittene med en kvast rosmarin, en syltynn bit av hvitløken og en sitronskive. Strø over salt og pepper. Sett steketermometer i den tykkeste biten på kveita og stek på 200 grader til termometret viser 42 grader.
  2. Grønnsaksmos:
    Kok potetene møre i vann, og pastinakk og blomkål møre i melk. Mos potetene og kjør pastinakken og blomkålen til pure. Bland sammen og spe med melken for ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og sukker.
  3. Sandefjordsmør:
    Kok opp fløte og la det koke litt inn, ca fem minutter. Ta av varmen. Skjær smøret i terninger. 
  4. Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Om du skal varme den opp senere, så må den ikke koke.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her