Dagens rett

Moderne seibiff med blomkålkrem, syltet og sprø løk

Slik har du trolig ikke servert seibiffen før

Slik har du trolig ikke servert seibiffen før

Seibiff med løk behøver slett ikke være så traust som mange tror. Det er bare å ta en titt på denne oppskriften.
12 Januar 2021 - 01:05

Seien er virkelig fiskeelskerens fisk. Den er full av smak og kan den brukes til så mye, slik som i den lekre oppskriften du finner nedenfor. Den kan virke veldig omfattende. Men den kan forenkles ved å kutte ut noen av elementene, som de syltete småløkene og erstatte løkmarmeladen meden fra butikken. Sprøstekt løk ment for pølser gjør også nytten. Her er det bare å slippe fantasien løs.

Flere fristende seioppskrifter finner du her

Kul seibiff med blomkålkrem, syltet og sprø løk

Kul seibiff med blomkålkrem, syltet og sprø løk

Fremgangsmåte

  1. Kutt seien i fine porsjonstykker. Dekk seistykkene med grovsalt og la ligge i 8 minutter. Skyll av saltet og klapp fisken tørr.
  2. Kutt loffen på oppskjærsmaskin i 2-3 mm tykke skiver, og legg en på hvert seistykke. Stek seien med loffen ned i litt olje over middels varme til gyllen skorpe. La hvile i fem min.
  3. La fiskestykkene steke ferdig i ovn på 200 grader i ca fem min. Server på blomkålkrem og løkmarmelade.
  4. Blomkålkrem:
  5. Kutt blomkålen i små buketter. Fjern stilken, og dekk den med melk. Kok blomkålen mør i melk og kjør den til glatt konsistens i foodprosessor sammen med kremost, salt og limesaft.
  6. Løkmarmelade:
  7. Skrell løken og kutt løken i småterninger som du freser blank i smør. Tilsett balsamico og kok ned. Tilsett rødvin og kok ned ytterligere sammen med sukkeret til det får en tykkere konsistens (marmelade).
  8. Smak til med litt limesaft og salt.
  9. Syltet småløk:
  10. Rens de resterende 12 sjalottløkene og kok dem hele i hvit balsamicoeddik, hvitvin og sukker til de er møre.
  11. Ta dem av og kok videre ned vesken til sirup. Vend så inn løkene før servering.
  12. Pynt hele retten med litt gressløk og løkring.
  13. Løkring:
  14. Kutt små ringer av løk. La dem trekke i lunken lake av sukker/salt natten over. Klapp løken tørr og ha dem i en pose med litt mel.
  15. Ta dem opp av posen og rist av overflødig mel, pisk sammen ett egg og dypp løkringene i dette. Ha løkringene over i en bolle med brødsmuler og dekk godt før du dypper ringene i egg og brød en gang til (dobbeltpaneres).
  16. Løkringene frityrstekes i nøytral olje på ca 180 grader til gyldne.

Tips: Dersom du ikke har en påleggsmaskin, kan du gjerne fryse brødet og skjære skivene fint med en vanlig brødkniv i stedet. Brødsmuler lager du lett selv ved å kjøre restene av brødet i en foodprosessor til fine smuler.

Tips: Du kan selvsagt bruke torsk om du heller vil ha det.

Her finner du mange deilige retter med sei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her