Du trenger ikke en tandooriovn for å lage denne retten som er en av de mest kjente fra det indiske kjøkken. En helt vanlig steikeovn går helt fint. men for at smaken skal sitte, bør kyllingen marineres over natten.
Også for deg med dårlig tid
Har du ikke tid til det, men veldig lyst på indisinspirert kylling, kan du kjøpe ferdig tandooriblanding og gni kyllinglårene inn med.
Flere fristende indiske retter finner du her
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Indisk kylling tandoori
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft samt resten av krydderet og rør godt.
Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet, eller del kyllingen opp i stykker. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn.
Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.
Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 grader og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.
Server med tomat- og agurksalat, basmatiris, hjemmelaget raita eller tzatziki og chutney.
Flere gode indiske retter finner du her
Tips: Det er ikke noe problem å lage denne retten til mange. Fyll gjerne en hel langpanne i god tid før gjestene kommer og sett den kjølig. Sett formen i ovnen en drøy halvtime før dere skal spise.
De lekreste kyllingoppskrifter
Kylling er godt på grillen
Se alle de gode grilltipsene her
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
Raita
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rasp agurken på grovt jern. Press ut vannet.
Vask og skjær vårløk i tynne skiver. Del chilien i to. Ta ut frøene og finhakk chilien.
Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Passer veldig bra til Indisk kylling tandoori
Andre sauser og diper finner du her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Foto: Astrid Hals