Dagens rett

Snøkrabbe naturell med tomatsalsa og urtesmør

Snøkrabbe kan bli din nye favoritt
Foto: (Jim Hensley)

Snøkrabbe kan bli din nye favoritt

Prøv en av disse lettlagete, men svært så velsmakende oppskriftene med denne «nye» delikatessen.
Aase E. Jacobsen
19 Februar 2021 - 02:00

Snøkrabbe er en relativt nykommer i fiskedisken som kan bli en stor konkurrent til kongekrabbe all den tid prisen er lavere.  

Her kan du lese mer om snøkrabbe

Siden den selges ferdig kokt, er den en perfekt snack som i de to oppskriftene du får her i dag, eller ingrediens til et skalldyrplatå. Eller i oppskrifter hvor kongekrabbe inngår.

Du kan godt erstatte kongekrabbe i disse oppskriftene 

Snøkrabbe naturell med tomatsalsa

Snøkrabbe naturell med tomatsalsa

Fremgangsmåte

Bruk en skarp kniv med litt tyngde til å dele snøkrabben i leddene så det blir mindre biter. Del så bitene på langs i to så kjøttet kommer frem med kniven eller bruk en saks til å klippe opp begge sidene av bitene.

Del cherry tomatene i fire. Finhakk rødløk og gressløk.

Fres tomater, rødløk og gressløk i litt olje i ett par minutter. Ha i en blender, kjør til en jevn masse eller bruk en stavmikser.

Press saften av en halv sitron over tomatblandingen, smak til med salt, pepper og et par spiseskjeer med olivenolje. Bland alt godt sammen. 

Snøkrabbebeina serveres som de er sammen med tomatsalsa, gjerne med godt brød og smør. Bruk en liten kniv til å skrape ut kjøttet fra beina eller bruk fingrene.

Her kan du lese mer om snøkrabbe

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Snøkrabbe med urtesmør

Snøkrabbe med urtesmør

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 grader.

Del opp snøkrabbebeina ved leddene og splitt dem opp slik at kjøttet kommer til syne. Du trenger en skarp kniv eller saks.

Urtesmør:
Finhakk hvitløk og timian. Temperer smøret. Kjør alt sammen, også krydderene, jevnt med en håndmikser. 

Fordel smøret over snøkrabbekjøttet og bak i ovnen i 5 minutter.

Klem limesaft over før servering.

Server med brød, gjerne restene av urtesmøret og salat.

Her kan du lese mer om snøkrabbe

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her