Det er mange måter å skrive navnet på denne suppen på: borsj, bortsj eller borsjtsj. Men hovedingrediensen er bare med noen få unntak, alltid den samme, nemlig rødbeter. Disse næringsrike rotfruktene som holder seg så smaksrike gjennom hele den lange vinteren. Og som har fått en renessanse takket være dagens kortreisttrend.
Den jordlige smaken på rødbeter rundes av med rømme (eller russisk syrnet fløte som kalles smetana). Hos oss er seterrømme absolutt å foretrekke, selv om mange velger de magrere utgavene. Det blir ikke helt det samme, men la gå.
Denne suppen kan helt klart lages som en vegetarisk variant. Da bytter du ut buljongen med grønnsakskraft og velger tofu eller vegan-creme fraiche i stedet for rømme.
Eller rett og slett gå for denne oppskriften
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Borsj - russisk rødbetesuppe med lam
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell og skjær alle grønnsakene, unntatt rødbetene i grove strimler.
Stek alle grønnsakene i en romslig gryte sammen med olje i 2 minutter.
Skjær lammekjøttet i terninger på 2 x 2 cm. Brun kjøttet i smør eller margarin i en separat gryte eller stekepanne. Ha det over i gryten med grønnsakene.
Tilsett vann og buljongterninger eller kraft om du heller vil bruke det. La det koke opp og skum av. Ha i krydder. La det hele småkoke i 1 time.
Skrell og riv rødbetene (bruk hansker da rødbetene farger godt av). Tilsett dem mot slutten av koketiden. Da får du en mer intens farge på suppen. Smak til med eddik, salt og pepper.
Server suppen med en skje rømme, klippet persille og godt brød ved siden av.
Tips: I stedet for rømme kan du gjerne bruke kesam som er et magrere alternativ. Du kan også lage denne suppen vegetarisk. Da bruker du grønnsaksbuljong eller -kraft.
Lyst på en annen suppe kan du velge mellom 200 andre oppskrifter her
Flere oppskrifter på russisk deilig mat
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Haandbryggeriet Hesjeøl
Norge
Volum: 0.500 Pris: 75,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Belvedere Vodka
Polen
Volum: 0.700 Pris: 529,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Drappier Brut Nature Rosé
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 349,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Sato l´Atypique Pinot Gris 2015
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 319,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Pierre Frick Pinot Gris 2014
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Wagner-Stempel Siefersheim Weissburgunder 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 260,30 Bestillingsutvalget