Skrell og skjær alle grønnsakene, unntatt rødbetene i grove strimler.
Stek alle grønnsakene i en romslig gryte sammen med olje i 2 minutter.
Skjær lammekjøttet i terninger på 2 x 2 cm. Brun kjøttet i smør eller margarin i en separat gryte eller stekepanne. Ha det over i gryten med grønnsakene.
Tilsett vann og buljongterninger eller kraft om du heller vil bruke det. La det koke opp og skum av. Ha i krydder. La det hele småkoke i 1 time.
Skrell og riv rødbetene (bruk hansker da rødbetene farger godt av). Tilsett dem mot slutten av koketiden. Da får du en mer intens farge på suppen. Smak til med eddik, salt og pepper.
Server suppen med en skje rømme, klippet persille og godt brød ved siden av.
Tips: I stedet for rømme kan du gjerne bruke kesam som er et magrere alternativ. Du kan også lage denne suppen vegetarisk. Da bruker du grønnsaksbuljong eller -kraft.
Flere deilige kjøttsupper finner du her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig