Dagens rett

Grønnsakspagetti

Spagetti av grønnsaker må prøves - det kan samtidig bli en ny hobby
Foto: (OFG © Marte Garmann)

Spagetti av grønnsaker må prøves - det kan samtidig bli en ny hobby

Det smaker ikke som spagetti, men har veldig mange bruksområder. Også som alternativ til salat eller kokte grønnsaker. Prøv denne oppskriften.
01 April 2020 - 02:00

Selv om du kommer langt med en potetskreller, blir spiralene enda finere med en spiralizer som koster fra knappe tre hundrelapper og oppover. Kanskje du blir hekta? Morsomt er det i alle fall, og godt smaker det. For disse knasende sprø strimlene gjør at du kan spise rå grønnsaker på en helt annen måte.  

I denne oppskriften som er inspirert av bolletrenden, er det bare et smilende egg og litt pepperrot, en annen veldig anvendelig ingrediens. Men det finnes et hav av muligheter. Det er til og med gitt ut tykke kokebøker (foreløpig kun på engelsk) om temaet. I første omgang kan du prøve disse grønnsaksspiralene i vanlige spagettiretter. Det gir en veldig morsom smaksopplevelse. Du vil garantert får oppmerksomhet ved middagsbordet. 

Prøv grønnsaksspiraler i stedet for pasta i en av disse rettene 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Grønnsakspagetti

Grønnsakspagetti

Fremgangsmåte

Vask squashen og beten. Skrell beten.

Skjær squash og bete i tynne strimler. Bruk et egnet redskap som spiralizer eller noe annet som lager strimler. Du kan også bruke en ostehøvel og skjære skivene i strimler.

Fres grønnsakstrimlene raskt i olje i en varm panne. 

Server grønnsakspagettien med et dryss av revet pepperrot og smilende egg.

Tips: Selv om du kommer langt med en potetskreller, blir spiralene enda finere med en spiralizersom koster fra knappe tre hundrelapper og oppover. Kanskje du blir hekta? Morsomt er det i alle fall, og godt smaker det. For disse knasende sprø strimlene gjør at du kan spise rå grønnsaker på en helt annen måte.  

Prøv grønnsaksspiraler i stedet for pasta i en av disse rettene 

Her finner du veldig mange gode oppskrifter på vegetar

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her