Det er de bakte potetene som tar tid. Men mens de bakes i ovnen, lager du den gode sausen og steker biffene. Så fredagens festmiddag er absolutt innen rekkevidde selv for den som ikke har hele kvelden.
Og om du velger å jukse litt med halvfabrikata, kommer du garantert til å få lovord fra alle rundt bordet.
Lyst på en annen saus? Prøv en av disse
Pepperbiff med peppersaus og bakt potet
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Strø over mel, og rør rundt og spe med kraft/buljong mens du rører godt.
Kok sausen i 20 min. Bruk gjerne litt sukkerkulør om du syns den er for lys. Sil den og ha i fløte til slutt.
Bruk sterk varme og la margarinen bli nøttebrun før du legger i biffene. Ha salt på biffene og legg dem i stekepannen. Skru ned temperaturen. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen.
Når kjøttsaften begynner å piple opp på overflaten av kjøttet, er det på tide å snu biffene.
Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La de hvile en kort stund før servering.
Her finner du over 120 oppskrifter med biff
Gode råd og tips om grilling finner du her
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 Poeng
Allesverloren Tinta Barocca
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Barone Ricasoli Formulae 2018
Italia
Volum: 3.000 Pris: 469,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
7 Fjell Ulriken Double IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 53,80 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Madonna dell'Uva Colline Novaresi Nebbiolo 2011
Italia
Volum: 0.750 Pris: 184,00 Bestillingsutvalget
Foto: Matprat.no